Home / Algemeen / Oud-Chabab trainer Ahannach keert met Magreb terug in Amsterdam

Oud-Chabab trainer Ahannach keert met Magreb terug in Amsterdam

Voor Alami Ahannach is de wedstrijd van zondag tegen AFC niet zomaar een lastig potje. De oefenmeester van Magreb’90 had tussen 2010 en 2015 de leiding over Chabab en keert nu dus weer terug naar de stad waar hij mooie en minder mooie momenten beleefde.

“Het is altijd mooi om terug te keren. Maar op dit moment staat ons gewoon een hele lastige wedstrijd te wachten. AFC heeft een goede ploeg die heeft aangetoond dat ze lastig te verslaan zijn, maar ik heb vertrouwen in een goede afloop.”

Ahannach Beckman 3

Een blik op de ranglijst doet vermoeden dat het vertrouwen van Ahanach ongegrond is. Magreb staat momenteel voorlaatste in de Topklasse terwijl de Amsterdammers nog volop meedoen in de strijd om het kampioenschap. Hoewel de wedstrijd op papier misschien een strijd lijkt tussen David en Goliath, wist Magreb in eigen huis nog met 3-0 te winnen. “AFC is een ploeg met veel scorend vermogen, een ploeg die gewoon erg goed in elkaar zit. Maar we moeten niet vergissen dat we altijd kansen krijgen en die moeten we zien te benutten.”

Na vijf jaar vertrok Ahannach in maart van het vorige jaar Chabab vlak voordat de club aan het einde van het seizoen definitief werd opgedoekt. Bij Magreb vond hij vervolgens een nieuwe uitdaging maar toch gaan de zaken in Utrecht nog niet zoals hij vooraf had gehoopt. “Ik had me er vooraf een andere voorstelling van gemaakt. De omstandigheden waar we nu mee moeten werken zijn lastig. Onze voorzitter is opgepakt dus de omstandigheden zijn niet ideaal. Of ik hier aan het einde van het seizoen ga vertrekken? Dat is nog te vroeg om te vertellen.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: John Beckman

Send this to a friend