Home / Algemeen / Oud-speler SDZ en De Meteoor Nick van der Hengst (26) overleden

Oud-speler SDZ en De Meteoor Nick van der Hengst (26) overleden

Woensdagavond is door een verkeersongeluk Nick van der Hengst op 26-jarige leeftijd om het leven gekomen.  Van der Hengst overleed  direct nadat hij op de Transformaterweg met zijn scooter was aangereden. Van der Hengst speelde in het verleden in het eerste elftal van SDZ en De Meteoor.

Het noodlottige ongeval gebeurde tegen over de entrée van SDZ. De club waar hij bijna zijn hele leven speelde. Nick Oeloff, een goede vriend die jaren met hem samen speelde omschrijft Nick als een voetbaldier in ‘hart en nieren’. Oeloff: “Hij was echt een voetbalfanaat.  Echt een goede jongen die nooit iemand kwaad deed. SDZ was zijn club. Het zal een groot gemis zijn.”

Van der Hengst studeerde af bij het Ronald McDonald Centre Only Friends en bleef daar tevens een aantal jaar (2010-2013) werkzaam als vrijwilliger. Hij begeleide daar Voetbal- en judo trainingen voor kinderen met een geestelijke en/of lichamelijke handicap.

Daarnaast was het werkzaam bij het stadsdeel West van de gemeente Amsterdam. Onder het motto ‘West beweegt’ organiseerde  en coördineerde hij in 2011 en 2012 diverse sport evenementen. Dit seizoen kwam hij uit in het eerste zaalvoetbalteam van SDZ.

Het bestuur van SDZ  laat op haar website weten dat het spoedig bekend zal maken hoe het overlijden van Nicky van der Hengst komend weekend, binnen de teams waarin hij gespeeld heeft, wordt herdacht.

Het Amsterdamsche Voetbal wenst  familie, vrienden en kennissen veel sterkte met dit grote verlies.

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!