Home / Algemeen / Oude glorie: Rood Wit/A en Schellingwoude bij De Dijk

Oude glorie: Rood Wit/A en Schellingwoude bij De Dijk

Voorafgaand aan de Nieuwjaarsreceptie bij De Dijk ontmoetten de oude glorie van de voormalige fusiepartners Rood Wit-A en Schellingwoude elkaar op het veld. Hoewel er wat moest worden geïmproviseerd door enkele afzeggingen op het laatste moment, konden beide ploegen hun kunsten vertonen en ontstond er een vermakelijke wedstrijd die in een 4-2 overwinning voor de wat verjongde blauwwitte brigade eindigde.

ASV De Dijk is het resultaat van een fusie tussen RKSV Rood Wit-A en asv Schelllingwoude. Op 1 juni 1999 gingen de clubs officieel samen. Beide verenigingen zijn opgericht in 1921. De datum van de oudste vereniging, Rood Wit-A, is aangehouden als formele jubileumdatum van de nieuwe vereniging ASV De Dijk, 13 april 1921.

Hoewel er wat moest worden geïmproviseerd door enkele afzeggingen op het laatste moment, konden beide ploegen hun kunsten vertonen en ontstond er een vermakelijke wedstrijd die in een 4-2 overwinning voor de wat verjongde blauwwitte brigade eindigde.

Nadat beide ploegen na het laatste fluitsignaal werden vastgelegd voor de team foto van huisfotograaf Hans Oedekerk , volgde een geanimeerde Nieuwjaarsreceptie die met een gezamenlijke maaltijd werd beëindigd. Tussen de bedrijven door nam voorzitter Ton Langelaar in een korte toespraak nog enkele belangrijke verenigingszaken door en wenste alle aanwezigen een bijzonder succesvol en sportief 2015.

Foto Hans Oedekerk