Ouderkerk bereidt zich met zevenklapper goed voor op beslissing

De strijd om het kampioenschap in de zondag vierde klasse F zal donderdag beslist worden in een beslissingsduel. Ouderkerk bereidde zich hier goed op voor door aan het zelfvertrouwen en doelpunten te werken. Swift werd eenvoudig opzij gezet: 7-1.

Lang hoefden de toeschouwers niet te wachten op doelpunten. Sterkerk nog, na zes minuten was de wedstrijd al beslist. Uit een voorzet van Pepijn Scholte kopte Floris van der Linden de openingstreffer binnen, vlak daarna kon Michel Zeegers helemaal vrij de 2-0 binnen schieten. Swift had in de eerste helft weinig in te brengen en mocht van geluk spreken dat het bij 2-0 bleef. Zo werd een doelpunt van Van der Linden afgekeurd wegens buitenspel en schoot hij even later net voorlangs.

Ouderkerk - Swift

Vijf minuten voor tijd viel de derde treffer alsnog. Zeegers ging in het strafschopgebied over het been van Swift-verdediger Erik Pulles en vanaf de stip schoot Mitchel Melissen de 3-0 binnen. De ruststand werd uiteindelijk op 4-0 bepaald. Een lage voorzet van Scholte kon aanvoerder Zeegers eenvoudig aannemen, rustig afleggen waarna Melissen zijn tweede van de middag maakte.

Swift had het in de omschakeling erg lastig met het messcherpe Ouderkerk, dat na rust wel een tandje terugnam. Vijf minuten in de tweede helft kreeg de thuisploeg een enorme kans op de vijfde middag, maar uit een strafschop – na een duwfout bij een corner – kon Melissen zijn hattrick niet voltooien. Zijn inzet ging nu naast.

Ouderkerk - Swift Van der Linden

Ouderkerk kon in de omschakeling blijven profiteren van een traag Swift. Het bleef echter steken op 4-0. Van der Linden stuitte op de keeper en een wippertje van Zeegers ging net voorlangs de paal. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam ook Swift wat meer in de buurt van het doel van Ouderkerk. Joost Boeles stuitte echter op doelman Remy van Luyn.

Na een uur spelen werd Van Luyn wel gepasseerd, maar dat doelpunt van Swift werd afgekeurd wegens buitenspel. Aan de andere kant viel de treffer wel. Nadat een inzet van Melissen eerst nog werd gestopt kwam de rebound terecht bij invaller Rutger Baas, die voor de 5-0 tekende. Van der Linden tekende een klein kwartier voor tijd nog voor zijn tweede treffer van de middag toen hij zich goed vrij draaide en tegendraads binnen schoot (6-0).

Ouderkerk - Swift

De wedstrijd was gespeeld en met Diemen op voorsprong tegen Fortius (3-0), kon er bij Ouderkerk alvast vooruit gekeken worden naar de beslissingswedstrijd donderdag. Swift kon vlak voor tijd nog van onoplettendheid in de verdediging profiteren en op aangeven van Siemen Ingelsen schoof Boeles de eretreffer binnen, voor wat het nog waard was: 6-1.

In de blessuretijd herstelde Ouderkerk het verschil weer naar zes doelpunten. Op fraaie wijze plaatste Jerom Meester de bal in de kruising en bepaalde hij de eindstand op 7-1. Met de zevenklapper kan Ouderkerk met een goed gevoel naar de beslissingswedstrijd tegen Diemen, aanstaande donderdag. Waar die gespeeld zal worden, is echter nog niet duidelijk.

Foto’s Karel Stevens

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!