Ouderkerk boekt overwinning op Vlug en Vaardig

Ouderkerk heeft zaterdagmiddag een 2-0 overwinning behaald op Vlug en Vaardig in de eerste ronde van de nacompetitie. De thuisploeg kwam al vroeg op voorsprong door een doelpunt van Mats Swart, die profiteerde van een indirecte misser van Vlug en Vaardig doelman Ryan van der Raad. Na rust verdubbelde Charlie den Hertog de score met een kopbal, na een corner van Dave Montijn. Ouderkerk had in de slotfase nog recht op een derde treffer, maar die werd afgekeurd wegens buitenspel.

Een moeizame start

De wedstrijd begon moeizaam voor Ouderkerk. Vlug en Vaardig was in de eerste twintig minuten de betere ploeg en kreeg een aantal kansen. Doelman Dax de Wit hield Ouderkerk in de wedstrijd met een aantal knappe reddingen.

Ouderkerk komt op voorsprong

In de 24e minuut kwam Ouderkerk op voorsprong. De bal rolde via de paal over de achterlijn. De corner die daarop volgde werd genomen door Dave Montijn. Captain Thijs de Dood wist vervolgens met een kopbal Mats Swart te bereiken en die scoorde knap de 1-0.

Ouderkerk domineert

De voorsprong gaf Ouderkerk vleugels. De thuisploeg kreeg steeds meer grip op de wedstrijd en creëerde een aantal kansen. In de 35e minuut leek Charlie den Hertog de score te verdubbelen, maar zijn voorzet werd net gemist door de aanvallers van Ouderkerk. In de 43e minuut leek Mats Swart zijn tweede doelpunt van de middag te scoren, maar hij vond de doelman van Vlug en Vaardig op zijn weg.

Tweede helft

Na rust viel spits Senna Hamel uit met hoofdpijn en duizeligheid na een botsing met de keeper van V en Vaardig. Ondanks dit tegenslag bleef Ouderkerk de betere ploeg. In de 53e minuut scoorde Charlie den Hertog de 2-0. De goal was een kopie van het eerste doelpunt van Mats Swart. Thijs de Dood kopte de corner van Dave Montijn door naar Charlie den Hertog, die de bal binnen schoot.

Ouderkerk wint verdiend

Ouderkerk had in de slotfase nog recht op een derde treffer, maar die werd afgekeurd wegens buitenspel. Scheidsrechter Michel Baist kende geen heel gemakkelijke middag; hij trok flink wat kaarten. Vlug en Vaardig eindigde met tien man en kreeg na afloop nog een rode kaart. De thuisploeg won de wedstrijd uiteindelijk met 2-0 en mag zich opmaken voor de tweede ronde van de nacompetitie.

Reactie trainer Hans Verhoogt

Trainer Hans Verhoogt was tevreden met de prestatie van zijn team. “We hebben vandaag een prima teamprestatie neergezet en verdiend gewonnen”, aldus Verhoogt. “We gaan ons nu opmaken voor de volgende ronde, waarin we tegen een volgende pittige ploeg zullen spelen.”

Ouderkerk neemt het in die volgende ronde op tegen TOV (Tot Ons Vermaak) uit Baarn. De wedstrijd wordt gespeeld in Ouderkerk op zaterdag 8 juni. Aanvang 14.30 uur.

Bron: Rob van ’t Veer

Foto’s: Minke Wiggerink

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!