Ouderkerk en Diemen ontmoeten elkaar in strijd om het kampioenschap

Dit weekend wordt er weer ontzettend veel gevoetbald in de regio Amsterdam maar alle ogen zijn toch wel gericht op de topper in 4F tussen Ouderkerk en Diemen. De ploegen staan met nog drie wedstrijden te gaan een punt onder elkaar en dus staat de datum 26 april 2015 in beide dorpen al maanden lang met zwarte inkt omcirkeld in de agenda’s van de supporters. Het Amsterdamsche Voetbal sprak met beide trainers.

“Wie wint die wordt kampioen dat lijkt me duidelijk. Wij hebben nog wel als voordeel dat we ook bij een gelijkspel bovenaan blijven staan maar we zullen zondag vol voor de winst gaan”, aldus Ouderkerk-trainer Martin van Egmond. Ook zijn collega bij Diemen, Marc Stuut, spreekt van een speciale wedstrijd: “We hebben allebei meer dan 100 goals gemaakt. Dat is uniek in het voetbal. Het kan een hele aantrekkelijke wedstrijd worden.”

In de allereerste speelronde van het seizoen troffen beide teams elkaar ook al. Hoewel beide teams met een 1-1 stand die rust in gingen was het Diemen dat na rust Ouderkerk met 8-2 verpletterde. “De eerste helft was daar goed maar daarna hebben we het laten lopen. Zij hebben toen drie punten gepakt, maar de drie punten blijven dit weekend in Ouderkerk.”

Ouderkerk en Diemen zijn beide dorpen waarbij de lokale voetbalclub erg leeft. Het wordt zondag dan ook een speciale dag waarbij veel publiek aanwezig zal zijn. “Het leeft heel erg binnen de spelersgroep maar ook in het dorp. Ik verwacht dat het bomvol word zondag.” Ook Diemen verwacht een grote supportersgarde in Ouderkerk. “Het leeft hier enorm, dus ik verwacht dat er veel mensen zullen komen kijken.”

In de eerste wedstrijd van het seizoen won Diemen nog met 8-2 van Ouderkerk. Foto: Jordy Beukeboom
In de eerste wedstrijd van het seizoen won Diemen nog met 8-2 van Ouderkerk. Foto: Jordy Beukeboom

Na 23 wedstrijden komt het uiteindelijk allemaal aan op het resultaat van aankomende zondag. “Zo’n wedstrijd brengt toch wat extra druk met zich mee, maar de druk ligt bij Ouderkerk. Zij hebben aan het begin van het seizoen gezegd dat ze kampioen moesten worden en hebben ook veruit de breedste selectie. Ik heb gelukkig veel ervaring in mijn team en die oudere jongens kennen geen druk. Ze zijn heel nuchter en gaan door druk alleen maar beter voetballen”, aldus Stuut.

Ook van Egmond beschouwt de wedstrijd tegen Diemen als een speciale maar van extra druk wil hij niet spreken: “We zijn dit seizoen iedere wedstrijd een stukje beter geworden. Dus we zijn niet bang voor Diemen. We kennen onze kwaliteiten en dat ligt met name in het scorend vermogen. Diemen is ook een goede ploeg maar we beschouwen dit als een normale wedstrijd, maar het heeft wel een extra tintje.”

Toch was er nog wel een klein puntje waar Stuut zijn ploeg voor wilde waarschuwen. “Wij spelen vaak op kunstgras en zijn een ploeg waarbij het voetbal centraal staat. We spelen sowieso al minder op gras en het grasveld in Ouderkerk ligt er op dit moment in zeer slecht conditie bij. Daarnaast ben ik al door heel veel ploegen in de competitie gewaarschuwd voor de twaalfde man bij Ouderkerk. Ik heb het dan niet over de supporters maar over de grensrechter. Hij schijnt al veel wedstrijden te hebben beïnvloed en dat kan irritaties opleveren. We hebben ook gevraagd aan de KNVB om zelf een grensrechter te sturen maar ze sturen nu alleen een waarnemer.”

Verslag: Jurgen Boegborn

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)