Ouderkerk en RKAVIC schieten weinig op met puntendeling

De derby in de zaterdag derde klasse C tussen Ouderkerk en RKAVIC heeft geen winnaar opgeleverd. Beide ploegen schieten in hun strijd voor lijfsbehoud weinig op met de teleurstellende 1-1 remise.

In de eerste helft werd het een gelijkopgaande strijd waarin de meeste, echt uitgespeelde kansen voor Ouderkerk waren. Na acht minuten spelen zorgde Friso Kaashoek, na een dieptepass van Dion Ploeger en een voorzet van Sander Couperus koelbloedig voor de 1-0. Hierna was RKAVIC tot twee maal toe dicht bij een treffer, maar zag in doelman René de Jong met twee goede reflexen een sta-in-de-weg. Even hierna redde zijn collega aan de overkant, RKAVIC-sluitpost Nawid Soltaninejad, een afstandsschot van Ouderkerk-topscorer Couperus. Nog voor de rust kreeg de thuisploeg alweer een uitgelezen kans om de score uit te breiden, maar na goed doorlopen van John Verhage was Kaashoek met een schot, dat eigenlijk een doelpunt had moeten zijn, niet trefzeker.

Na de rust kwam RKAVIC sterker uit de kleedkamer en dit leidde al vroeg in de tweede helft in de gelijkmaker van Ernst van Duijn. De gasten uit Amstelveen kregen zelfs een goede mogelijkheid op de voorsprong, alleen schoot Jasper Koopmans na aanleggen van Peter Verbaken over. Diezelfde Verbaken liep in de 75ste minuut al juichend weg toen hij de 1-2 maakte, maar dit doelpunt werd op aandringen van de grensrechter afgekeurd. RKAVIC bleef spelen voor de overwinning, echter werden de kansen niet omgezet in een doelpunt. Bas van Rossum was twee keer dicht bij een goal, maar was op het moment suprême niet koelbloedig genoeg. Hierna wist de 19-jarige Koopmans een uitgelezen mogelijkheid op de winnende treffer niet goed binnen te schieten.

Zo bleef het uiteindelijk bij 1-1 in Ouderkerk, waar beide ploegen weinig aan hebben. Door dit resultaat zijn vooral voor RKAVIC de druiven zuur want zij blijven voorlaatste staan in de zaterdag derde klasse C. Ouderkerk is met een tiende plaats voorlopig veilig, maar zal ook in de aankomende weken moeten blijven knokken om weg te blijven uit de degradatiezone. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma.

Verslag en foto: Rik Verkaik

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)