Ouderkerk geen kandidaat meer

Ouderkerk zit in de hoek waar de klappen vallen. Na twee verlieswedstrijden in het paasweekeinde, tegen respectievelijk IJmuiden en Roda’23 werd met 2-1 verloren, kwam AmstelveenHeemraad op bezoek. De achterstand op koploper EDO was opgelopen tot acht punten (met één wedstrijd minder) en het was tijd om orde op zaken te stellen. Amstelveen won in Ouderkerk met 2-4.

Maar dat is lastig, want AmstelveenHeemraad is ook een tegenstander waar Ouderkerk bijna nooit van wint. En met de wetenschap dat de ploeg van Hans Verhoogt een flinke aderlating had met Michel Zeegers aan de kant en Pepijn Scholte licht geblesseerd op de bank, helemaal een lastig verhaal. Hans Verhoogt: “ Als ik mijn opstelling vandaag vergelijk met de opstelling van de uitwedstrijd tegen Amstelveen in november heb ik nog maar vier dezelfde spelers staan, dat is teveel”. Verhoogt had wel de 19 jarige Desley Douglas, telg uit de legendarische familie Douglas, opgesteld en dat was een succes.

Hans Verhoogt (l) en Mark Kranendonk schudden elkaar vriendelijk de hand

AmstelveenHeemraad begon slordig en onrustig, waarschijnlijk moest het wennen aan het vreselijk slechte veld van Ouderkerk en liet het initiatief aan de thuisploeg. Dit resulteerde al in de 12e minuut in de 1-0 van Thijs Out. Rutger Baas ging langs de verdediging en gaf de bal richting tweede paal en had Bastiaan Netjes niet in de gaten dat Thijs Out uit zijn rug liep en deze had de bal simpel voor het intikken. De eerste helft kabbelde na deze goals zich voort tot het tweede hoogtepunt van de wedstrijd en dat was in de 37e minuut. Een voorzet van Levy Piqué werd ingekopt door Robert Lesmeister en via de lat stuiterde de bal op het hoofd van Joris van Ooijen die de gelijkmaker alsnog kon binnenkoppen. Met een 1-1 gingen de beide teams de rust in.

Michel Grethe (l) in duel met Linton Ligeon
Michel Grethe (l) in duel met Linton Liegen

Na rust een half uur van kansen, maar geen goals. Topscoorder Rutger Baas was niet scherp en speelde een anonieme wedstrijd. Dit was zeker ook de verdienste van het centrale duo van Amstelveen, Jurrit Wilhemus en Jamahl Schoonhoven, die weinig weggaf. Vanaf de  73e minuut ging het los. Een individuele actie van Levy Piqué en het geplaatste schot naar de tweede paal. Keeper Danny van der Woude was kansloos en Ouderkerk stond achter. Zes minuten later de corner van Sebastiaan Scholte en het onhoudbare, snoeiharde schot van Tim de Boer, die beide partijen weer op gelijke hoogte bracht. Terwijl iedereen zo’n beetje uitging van een gelijkspel, was daar Michael Coster. Een vrije trap, reeds in blessuretijd en gegeven na een overtreding op Robert Lesmeister, werd prachtig ingeschoten. Keeper van der Woude ging hierbij niet helemaal vrijuit en Ouderkerk stond weer met lege handen.

UIteindeijk trok Amstelveen aan het langste eind

Dat Levy Piqué, als laatste actie van de wedstrijd nog vd Woude kon omspelen en de eindstand kon bepalen op 2-4 was voor de statistieken. Toen de goed leidende David Heek affloot heeft Ouderkerk nu drie wedstrijden op rij verloren en dat is een tendens die moet worden omgekeerd om met nog een beetje vertrouwen de nacompetitie in te gaan. Het kampioenschap is weggegeven, want EDO wordt in een zetel naar het kampioensschap gebracht.

06042013 OUDAMS

Saillant detail: in de nacompetitie zullen Ouderkerk en Amstelveen elkaar weer tegen komen. Als beide hun eerste wedstrijden winnen en doorgaan naar de finalewedstrijden zullen Ouderkerk en Amstelveen in een dubbele confrontatie moeten gaan uitmaken wie zal promoveren naar de 2e klasse. Ouderkerk zal dan wel uit een ander vaatje moeten tappen dan vandaag willen zij kans maken.

Tekst: Helmar Vercasman

Foto’s: Hans van Beek