Ouderkerk kan het Eemdijk niet lastig maken

Sv Ouderkerk  ligt uit de beker. In de tweede ronde bleek eersteklasser Eemdijk te sterk voor sv Ouderkerk. Ouderkerk werd de hele wedstrijd in de verdediging gedwongen en kwam daar zo af en toe eens uit. Het op meerdere plekken gewijzigde Zondag 1 had moeite om vloeiend het spel te maken tegen een sterke tegenstander. Doordat er redelijk verdedigd werd door Ouderkerk en Dirk-Jan de Boer goed stond te keepen bleef de schade enigszins beperkt (7-1).

Al na drie minuten spelen was een schot van Eemdijk doeltreffend. Daarna moest Dirk-Jan de Boer een paar keer handelend optreden, terwijl Eemdijk ook voorlangs schoot. Ouderkerk kon daar alleen schot van Niels tegenover stellen, dat hoog over ging. In minuut 23 viel de 2-0, toen een mooie aanval van de thuisploeg goed werd afgemaakt. Vlak daarna kende ook Ouderkerk een mooie aanvalsopzet.

nelis

In de eindfase ontbrak het echter aan balcontrole bij Rutger Baas; die vandaag op de voor hem vertrouwde spitspositie stond opgesteld. Door de afwezigheid van Remy van Luyn, Tom Spronk en Tom van Rossum en het sparen van Pepijn Scholte en Floris van der Linden (beiden op de bank) speelde Ouderkerk in een behoorlijk gewijzigde opstelling in vergelijking met ‘normaal’. Marc van Vliet en Niels Laurent schoven vanuit de verdediging naar respectievelijk middenveld en aanval. Zo werd Lennard Korrel rechtsback, Tim Baas linksback en kreeg Gido Andriessen weer een kans als centrumverdediger. Naast de nieuwe Dempsey Schijffelen (eerste speelminuten voor Zondag 1) stond ook Tristan Oldenburg op het middenveld in de basis. Ouderkerk werkte hard maar het was ook wel zichtbaar dat deze nieuwe formatie voor onwennigheid zorgde.

Nadat De Boer eerst nog een goede redding had verricht stond hij enkele tellen voor rust op het verkeerde been bij een schot van Eemdijk. Zo gingen beide ploegen rusten met een 3-0 voorsprong voor de thuisploeg.

Het meegereisde Ouderkerkse publiek hoopte wellicht na rust op wat meer sjeu in de aanval door de komst van Scholte en Van der Linden, maar dit bleef nog uit. Toch wist Ouderkerk na ruim twaalf minuten spelen in de tweede helft een doelpunt te maken. Nadat vlak na rust Eemdijk de 4-0 aantekende was het Laurent die voor Zondag 1 de eer redde. Bij een Ouderkerkse aanval bleef de bal achter de laatste verdediger van Eemdijk liggen waardoor Laurent kon opstomen richting de doelman. De gelegenheids-rechtsbuiten faalde niet.

dirruk

In het restant van de wedstrijd scoorde de thuisploeg nog driemaal, waarvan een keer uit een dubieuze strafschop. De scheidsrechter gaf een paar keer opzichtig voordeel aan Eemdijk, wat een van hun supporters de uitspraak ‘hij krijgt van ons een pond paling’ deed ontlokken. De Boer kon zich in het restant van de wedstrijd nog enkele keren onderscheiden, terwijl aan de andere kant invaller Luuk van de Laar een schot over het Eemdijkse doel zag vliegen. Dit na een offensief met de ook ingevallen Floris van der Linden, die de bal in deze situatie graag terug had willen krijgen.

Uiteindelijk een kansloze bekernederlaag voor sv Ouderkerk. Het ontbreken van drie middenvelders (Spronk en Van Rossum op vakantie; Meester geblesseerd) en drie aanvallers (Mitchel Melissen geblesseerd; Van der Linden en Scholte gespaard) was iets te veel van het goede. Het in de eerste klasse spelende Eemdijk was een goede tegenstander en kon met dit Ouderkerkse team niet helemaal optimaal bestreden worden. Maar trainer Martin van Egmond had al aangegeven de competitie belangrijker te vinden en dan ook niet te schromen om spelers te sparen.

Verslag en foto’s Jordy Beukeboom

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)