Ouderkerk kan promotie vergeten

Het eerste zaterdagteam van EVC uit Edam heeft een uitstekend begin gemaakt in de nacompetitie. De Edammers die dit jaar maar twee keer verloren en desondanks in de derde klasse A naast de titel grepen (BOL werd kampioen) versloegen tegenstander sv Ouderkerk met 3-0. Het is dat keeper Sven Kouwenhoven van de Ouderkerkers in goede doen was en dat de aanvallers van EVC hun vizier niet op scherp hadden staan, anders had de score vele malen hoger kunnen uitvallen.

18052013 EVC OUD 2

Voor zo’n 150 toeschouwers begon de wedstrijd nog wel gelijkwaardig maar al snel was het EVC wat de klok sloeg op Sportpark EVC. Het eerste echte gevaar ontstond nadat de smaakmaker van de Edammers, Brendom Humble zijn vrije trap via het hoofd van een medespeler op de paal zag belanden. Niet veel later was het Martin Schilder die zijn inzet naast zag gaan. De club die dit jaar haar 100-jarig bestaan viert bleef maar doorgaan met fris aanvalsspel en noteerden kans op kans. Ouderkerk liet zich op alle fronten aftroeven en hobbelde als een soort zesde klasser achter de feiten aan.

18052013 EVC OUD 4

Het veldoverwicht van de ploeg uit Edam werd na veertig minuten spelen uitgedrukt in een doelpunt. Martin Schilder zag zijn inzet in het dak van het doel belanden. Niet veel later was het weer raak toen topscorer Jeroen Klein wist binnen te schieten. Ondanks alle kansen voor EVC gingen de ploegen rusten met een stand van 2-0.

18052013 EVC OUD 3

Na de rust weer een hoop kansen voor de Edammers. Nadat Dennis Ras had gefaald en Martin Schilder het slechte uitverdedigen van Ouderkerk niet wist af te straffen wist EVC wel op een 3-0 voorsprong te komen. Hierna nog enkele grote kansen voor de ploeg uit Edam maar de teller bleef deze middag op drie staan.

Met dit resultaat en het vertoonde goede spel van EVC lijkt niets een plek in de tweede ronde van de play offs in de weg te staan. De volgende ronde wordt gespeeld tegen de winnaar van het tweeluik tussen Amstelveen Heemraad en Opperdoes.