Ouderkerk laat Geinburgia doelman acht keer vissen

SV Ouderkerk heeft in de zondag vierde klasse F flink uitgehaald tegen Geinburgia. Het werd maar liefst 8-1 voor de ploeg van Martin van Egmond. En dat na een 0-1 achterstand. Nog voor rust scoorde Ouderkerk zes maal.

In de tweede minuut kon de spits van Geinburgia, Elis Halep, alleen afgaan op keeper Danny van der Woude van de thuisploeg. Dit omdat Ouderkerk niet adequaat verdedigde. De aanvaller uit Driemond faalde niet: 0-1. Daarna sloeg de wedstrijd om. Na Zeven minuten stond het al were gelijk. Een hoekschop van Scholte schoot door en Van der Linden kon de bal binnenschieten (1-1). Na een kwartier speelt Douglas lang in op Laurent. Zijn voorzet vanaf links bleef liggen in de zestien, waarna Scholte binnen puntert (2-1). Hierna werd Geinburgia gevaarlijk. Damy Schuhmacher kon alleen op de keeper afgaan nadat hij was weggestuurd door Geoffrey van Vliet, maar kon net geen doelpunt maken. In de tegenstoot werd Rutger Baas alleen voor de Geinburgia-doelman Sjors Duynmayer gezet. Hij faalde niet: 3-1.

nelis

Voor rust nog drie Ouderkerkse doelpunten. Eerst een schot van Meester vanaf de rand zestienmetergebied mooi links in de kruising. Vervolgens werd Scholte weggestuurd op rechts, hij trekt voor en Van der Linden schiet de bal onder de lat hard binnen. Vlak voor rust een voorzet van Van Rossum vanaf links op Van der Linden, die op de keeper schiet. De rebound is voor Scholte: 6-1.

Na rust ontspon zich een wat vervelende wedstrijd. Geinburgia wilde niet echt meer en Ouderkerk had zijn beste kruit geschoten. Er werden nog wel de nodige kansen gecreëerd, en zodoende kwamen er nog twee doelpunten bij op het scorebord. In minuut 57 gaf Spronk een mooie steekpass op Scholte, die fraai afrondde. En een kwartier voor tijd betekende een kopbal van Scholte de 8-1 eindstand.

DSC00572

Van de drie wissels bemoeide Melissen zich het meest met het spel, maar hij was niet altijd even gelukkig. Aan de kant van Geinburgia gaven de eerder genoemde Schuhmacher, Halep en ook Mario van Leijen nog plaagstootjes af, maar het ontbrak aan doelpunten voor de ploeg van Ronald van der Sluis.

De winnende trainer Martin van Egmond: ‘We hadden een moeilijkere wedstrijd verwacht, want Geinburgia ligt ons niet. Ik dacht dat het lastig zou worden, maar we hebben het gewoon heel goed gedaan. Ik schrok wel even van de snelle 0-1 achter. ‘Wat gaat er gebeuren, hoe pakken we dit op’. Maar we hebben ons uitstekend hersteld. We hebben echt goed gevoetbald, ik denk dat dit de beste wedstrijd is van het seizoen. Na de rust sluipt er wat gemakzucht in. Ik heb snelle wissels gebracht om spelers te sparen. Mitchel was nu een beetje de pineut omdat hij niet mocht beginnen, maar ik heb liever dit dan dat ik denk ‘wie moet ik er nu weer ingooien’. Ik maak mijn keuzes met in het achterhoofd het tactisch plan. Geinburgia wist niet wat ze met Jerom aan moesten. Dat is een bewuste keuze geweest die goed uitpakte. Volgende week spelen we tegen Fortius, die staan ook hoog geklasseerd. Ik hou van dat soort wedstrijden.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 4F.