Home / Algemeen / Ouderkerk loopt tegen negen man CTO ’70 ver uit

Ouderkerk loopt tegen negen man CTO ’70 ver uit

De derby van Ouder-Amstel in de zondag vierde klasse F is een eenvoudige prooi geworden voor Ouderkerk. Nadat CTO ’70 met nog maar negen man op het veld stond na twee rode kaarten liep de teller hoog op. Met een 0-8 overwinning verstevigde Ouderkerk zijn positie aan kop.

CTO ’70 zakte vanaf het begin heel erg in en probeerde eruit te komen met counters. De thuisploeg uit Duivendrecht had ook een paar goede schoten, maar daar hoefde Ouderkerk-keeper Remy van Luyn niet echt bang van te worden. “Ik ben niet echt tevreden over onze eerste helft”, zei Ouderkerk-trainer Martin van Egmond. “We waren slordig met de eindpass en de steekpass. Toch vind ik dat we bij rust al met 0-4, 0-5 voor hadden moeten staan, nu was het 0-2.” Floris van der Linden en Michel Zeegers waren in de eerste helft trefzeker voor de gasten.

“We misten een aantal grote kansen. Hun grensrechter vlagde alles af voor buitenspel, maar zelf deden we dat ook niet handig. We stonden veel buitenspel, dat deden we na rust beter. De tweede helft was voor ons vrij makkelijk. Dat een CTO’er zijn tweede geel krijgt voor praten is gewoon dom.” De tweede rode kaart was een aanslag op enkels van Tom van Rossum. Ouderkerk liep met twee man meer uit tot 8-0, mede dankzij nog drie doelpunten van de pas 19-jarige Floris van der Linden. Ook Van Rossum en Mitchel Melissen wisten nog te scoren voor de Ouderkerkers, die door de 0-3 van Pepijn Scholte de magische grens van honderd doelpunten passeerde.

Ouderkerk heeft nog vier wedstrijden waarin het haar koppositie moet verdedigen, waarvan de topper tegen Diemen op 26 april de belangrijkste is. In die wedstrijd lijkt het kampioenschap in de vierde klasse F te worden bepaald.

Foto boven: Ouderkerk – CTO ’70 eerder dit seizoen (Jordy Beukeboom)

Send this to a friend