Ouderkerk met de schrik vrij bij Zuidoost United

In de zondag vierde klasse F is Ouderkerk, het team met de minste verliespunten, met de schrik vrij gekomen tegen Zuidoost United. De ploeg van Martin van Egmond won na een spectaculair scoreverloop uiteindelijk 4-5.

De wedstrijd was amper begonnen of Ouderkerk stond al met 1-0 achter. Aanvoerder Spronk verspeelde ongelukkig de bal, waarvan Zuidoost United speleer Lorenzo Wouter goed profiteerde (1-0). En niet veel later keken de bezoekers al tegen een 2-0 achterstand aan. Tim Baas werd in het strafschopgebied uitgespeeld en haalde wat schlemielig zijn tegenstander onderuit. Doelman Van Luyn werd vanaf elf meter de verkeerde hoek ingestuurd door Wouter (2-0).

Aan de andere kant van het veld maakte Spronk zijn foutje bijna goed, maar na een passje van Van Rossum raakte hij de paal. De rebound was niet aan Melissen besteed. Hierna bleef Ouderkerk druk zetten op het doel van Zuidoost. Scholte schoot voorlangs en Melissen net over. Na twintig minuten wisselde Ouderkerk-trainer Martin van Egmond zijn aanvoerder Spronk voor aanvaller Rutger Baas. Nadat een een-tweetje achterin tussen Van Luyn en Andriessen voor Ouderkerk goed was afgelopen kwam de ploeg na een klein half uur spelen toch op 2-1. Uit de rebound werkte Melissen de bal binnen. Hierna moest de dorpsclub toch weer een tegenvaller incasseren. Zuidoost kwam dreigend dichtbij het Ouderkerkse doel. Calvin Blankendal schoot de bal hierna fraai, vallend, achter Van Luyn in de hoek (3-1).

DSC04731

Ouderkerk liet zich niet uit het veld slaan door deze nieuwe domper. Al snel kopte Van der Linden namelijk op de lat na een goede voorzet van Scholte. Nadat even later Rutger Baas in het strafschopgebied werd aangespeeld, was het wel raak: 2-3. Alweer de vijfde goal in de eerste helft, maar er kwamen er nog twee bij. Allereerst werd een mooie combinatie tussen de aanvallers Blankendal en Wouter van Zuidoost fraai in het uiterste hoekje geplaatst door de laatste. Later kopte Van der Linden raak na opnieuw een mooie assist van Scholte. (4-3).

In het begin van de tweede helft liet Ouderkerk zich direct enkele keren voorin zien. Uit een scrimmage werd een schot van Van der Linden geblokt, Scholte stuitte op keeper Van Eyck na een pass van Van Rossum en Melissen werkte een voorbereiding van Douglas over het doel van Zuidoost-keeper Van Eyck. Hierna was het voor Ouderkerk moeilijker om voorin kansen te creëren. Doelman Van Luyn lanceerde de aanvallers meerdere malen met dreigende lange ballen, maar Zuidoost lette achterin goed genoeg op om het gevaar te blussen. Bicentini onderscheidde zich bij de thuisploeg.

DSC04763

Zuidoost kwam af en toe nog voor het Ouderkerkse doel (zoals in de persoon van aanvoerder Mitchel Blankendal) waarin Van Luyn goed bleef opletten. De tijd begon te dringen voor Ouderkerk, dat niet opgaf. Uiteindelijk kon Scholte met een passje Rutger Baas in stelling brengen. De ervaren spits schoot de bal hoog en hard langs de keeper tegen de touwen (4-4).

In de slotfase had de jonge Ouderkerkse aanvaller Van der Linden tweemaal een doelpunt op zijn schoen na voorbereidend werk van Meester en Baas. Hij stuitte eerst op keeper Van Eyck en liet daarna de bal een keer van zijn voet afvallen. Toen iedereen al rekening hield met een gelijkspel gebeurde dan toch ‘het wonder van Ouderkerk’. In de allerlaatste minuut van de blessuretijd speelde de mee opgekomen invaller Gehrels de bal naar Rutger Baas. Die stond op precies dezelfde plek als van waar hij de 4-4 had gemaakt. Ditmaal werd de bal van richting veranderd en verdween deze tot grote Ouderkerkse vreugde achter de verbouwereerde Amsterdamse keeper Van Eyck in het doel: 4-5!