Ouderkerk overweegt sterkste team te maken van zaterdag en zondag

Zaterdag derdeklasser en zondag vierdeklasser SV Ouderkerk onderzoekt momenteel de mogelijkheid om de beste spelers van de zaterdag en zondag afdeling samen te brengen in een elftal.  Spelers van beiden afdelingen hebben zich positief uitgesproken over deze mogelijkheid.

Het clubblad van de vereniging opent met de volgende mededeling: “ Zoals jullie wellicht ter oren is gekomen hebben een aantal spelers uit zaterdag en zondag selectie te kennen gegeven komend seizoen samen op 1 wedstrijddag te willen gaan voetballen. Zowel met een vertegenwoordiging van de spelers, het bestuur als met de technische commissie zijn al een paar gesprekken geweest. Het bestuur beraadt zich op dit moment op een antwoord op dit verzoek. Daartoe is als eerste een enquête uitgezet onder alle selectiespelers om de naar voren gebrachte wensen te verifiëren. Op zeer korte termijn zullen wij als bestuur onze mening vormen en op 7 februari met de selecties bespreken. Onze hoofdtrainers en direct betrokkenen zijn op de hoogte en weten hiervan.”

Wedstrijdsecretaris Jeroen Wirz legt verder uit: “ Alles is nog in een ontwikkelingsfase en op 7 februari zal het bestuur met een toelichting komen. Dit gaat uiteindelijk natuurlijk niet alleen om het eerste elftal maar heeft gevolgen voor de hele club. Beiden eerste elftallen blijven in ieder geval bestaan. Het is niet zo dat we de zaterdag 1 of de zondag 1 opdoeken. De wens van de spelers om het zo snel mogelijk te laten plaatsvinden. Met ingang van komend seizoen het liefst. Het hoofdbestuur, het voetbalbestuur, het jeugdbestuur en de technische commissie zijn nu aan het bekijken wat het beste voor de club is.”

Als het tot een samensmelting komt dan zal er een duidelijke kentering komen binnen de club. Er zal nog maar op een wedstrijddag echt om de prestaties gespeeld gaan worden. Wirz:”Er is niet gesproken of dat op zaterdag of zondag zal zijn. Dat is ook nog wel erg voorbarig. Bedoeling van dit plan is natuurlijk wel om op een hoger niveau uit te gaan komen.”

Amsterdammer Martin van Egmond stapt op als trainer van OSM '75
Martin van Egmond

Op zaterdag heeft trainer Hans Verhoogt al aangegeven de club te gaan verlaten. Een vervanger is er nog niet aangesteld. Op zondag is Martin van Egmond de trainer. Van Egmond:” Ik ben momenteel is gesprek met de club over mijn toekomst. We zijn er nog niet uit maar duidelijk is wel dat we het naar ons zin hebben met elkaar. Als er straks een prestatie gericht elftal komt dan is de kans wel groot dat ik dan de trainer word. Mijn beslissing zal ik dan ook pas kenbaar maken nadat het bestuur op 7 februari het toegelicht hoe het verder gaat met de selectie teams.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)