Ouderkerk pakt net geen gelijkspel tegen Zandvoort

In de zaterdag derde klasse B heeft Ouderkerk het hoog geplaatste Zandvoort met 1-2 verloren. De ploeg van Lex van der horst knokte zich bijna terug van een 0-2 achterstand. Verder dan een treffer kwam Ouderkerk niet.

Zandvoort bleek een goed op elkaar ingespeelde ploeg te zijn die het een keer raken goed beheerste. Aan de andere kant zat Ouderkerk best goed in de wedstrijd en creëerde het enkele kansjes. Na de 0-1 van Zandvoort kreeg de thuisploeg in de tweede helft een ogenschijnlijk onterechte strafschop tegen. De arbiter beoordeelde een duel waarbij Ouderkerk-speler Goos Doorn betrokken was als te zwaar. Het was goed om te zien dat de ploeg van Van der Horst na de 0-2 niet de koppies liet hangen, maar juist extra vechtlust toonde.

bjorn

Een op een met de keeper maakte Imad el Boutaibi de beste keuze: opzij leggen naar Herns Agyemang-Duah. Zijn simpele 1-2 deed Zandvoort met de billen knijpen. Ouderkerk speelde alles of niets, wat ook zorgde dat goalie René de Jong meerdere keren Zandvoorters in een overtal op zich af zag komen. Goed keeperswerk en falen van de bezoekende aanvallers zorgde ervoor dat Ouderkerk tot op het laatst mocht hopen op de gelijkmaker. Na een fraaie aanval schoof El Boutaibi de bal helaas net naast.

goosie

Een extra pluim voor jongeling Wessel van Vliet en de van een blessure teruggekeerde Goos Doorn, die beiden lieten zien over karakter te beschikken. Maar het gehele team verdient een compliment voor de wilskracht. Minpunt was dat verdediging en aanval twee aparte linies werden waardoor het Ouderkerkse middenveld op een gegeven moment niet meer bestond. Enkele heren hadden ook wat moeite de laatste loodjes te volbrengen.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 3B.

Verslag en foto’s Jordy Beukeboom

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)