Ouderkerk pakt vier-op-een-rij bij tegenvallend Fortius

Ouderkerk heeft de vierde zege op rij gepakt. Bij Fortius vocht Ouderkerk voor wat het waard was en was het de bovenliggende partij. Omdat Ouderkerk zich voorin niet beloonde werd de overwinning uiteindelijk met hangen en wurgen over de streep getrokken. “We hadden in de tweede helft een van onze grote kansen moeten maken”, vond Tim Baas, die met zijn mooie assist beslissend was voor de Ouderkerkers. Thuisploeg Fortius was zo nu en dan dreigend, maar wist te weinig uitgespeelde kansen te creëren.

Na een minuut of vijf in de wedstrijd had keeper Armin Ribic van Fortius alle moeite met twee corners van Meester. Hij miste de bal namelijk twee keer, maar Ouderkerk kon hier niet van profiteren. Ribic bleek kwetsbaar bij hoge ballen, maar toonde zich wel een uitstekende lijnkeeper. Rutger Baas tikte vervolgens net naast na een mooie aanval via Meester en Van der Linden. Uit een afgeslagen corner schoot Meester hard in, maar het schot kwam recht op Ribic en werd gered. Fortius werd aan de andere kant wel gevaarlijk door vooral Younes Zanzan, maar hij scoorde niet. Met zijn snelheid was ook linksbuiten Gilliano Nijman zo nu en dan dreigend aanwezig.

Na zo’n half uur spelen zakte Rutger Baas van Ouderkerk wat in. Tim Baas (geen familie) besloot in de ruimte op de rechterflank te lopen en kreeg de bal diep. Scholte was naar de tweede paal getrokken. De harde en hoge voorzet van Tim Baas kwam perfect op het hoofd van Scholte: 0-1 voor Ouderkerk. Baas schrok wellicht van zijn assist, want hij leed daarna tweemaal gevaarlijk balverlies. Hij kon zijn fouten echter wel herstellen.

Tim Baas (rechts) was met een assist belangrijk voor de gasten in de 0-1 overwinning.

Na rust begon Fortius sterk en kreeg het onder  meer een vrije schotkans voor Claudio Monteiro. Deze ging wild over. Toch had Ouderkerk in de tweede helft de wedstrijd naar zich toe moeten trekken. De fraaiste aanval was een mooie steekpass van Rutger Baas op Scholte, die door de rechtsbuiten in een keer werd doorgespeeld naar Melissen. Waar de aanvaller tegen Ankaraspor in de dying seconds niet faalde, daar stuitte hij in deze situatie met iets minder druk op de doelman Ribic. Naarmate de wedstrijd meer op zijn einde liep drong Fortius meer aan. Van Luyn kreeg dan ook genoeg te doen, maar echt gevaarlijke schoten waren er voor de blonde doelman niet te verwerken.

Aan de andere kant bleef Ouderkerk gevaarlijk, maar het tweede doelpunt bleef uit. Door de vierde zege op rij staat Ouderkerk op de gedeeld tweede plaats in de vierde klasse F. Fortius maakt een pas op de plaats en zakt naar de middenmoot.

“Vooraf wisten we dat het een moeilijke wedstrijd zou worden”, aldus Ouderkerker Tim Baas. “We kregen van Fortius wel de ruimte om op te bouwen. Ik ben blij met mijn assist, ook omdat ik normaal niet zo vaak op kom. De tweede helft waren zij heer en meester, maar kregen wij de grotere kansen. Een heerlijk gevoel, deze overwinning.”