Home / Algemeen / Ouderkerk in slotfase langs Ankaraspor

Ouderkerk in slotfase langs Ankaraspor

Ouderkerk heeft Ankaraspor met 1-2 verslagen. Nadat de uitploeg in de eerste helft via een fraaie aanval op voorsprong kwam, leek er voor Ouderkerk geen vuiltje meer aan de lucht. Ankaraspor strafte daarna het laconieke spel van de bezoekers echter af, waardoor Ouderkerk in de tweede helft alle zeilen bij moest zetten om in de slotfase alsnog de zege te pakken.

Vooraf werd er een indrukwekkende minuut stilte gehouden vanwege het overlijden van iemand aan de zijde van Ankaraspor. In het eerste kwartier golfde de wedstrijd op en neer. Ouderkerk was gevaarlijk met een mooie geplaatste bal van Scholte, die net over ging. Later was hij ook gevaarlijk met een schot, dat gered werd door de doelman van Ankaraspor. Hierna werd ook de thuisploeg gevaarlijk. Een hoog en hard schot van Emre Ekinci werd gered door Ouderkerk-keeper Van der Woude. Later werden ook Mustafa Ucar en Dincer Er dreigend voor Ankaraspor.

Matchwinnaar Mitchel Melissen
Matchwinner Mitchel Nelissen in actie

Zes minuten voor rust was het echter Ouderkerk dat op voorsprong kwam. Spronk speelde hard Scholte op rechts aan. Hij nam goed aan, trok het strafschopgebied binnen om vervolgens Van Rossum een onmisbare kans te geven. Zijn intikker betekende de 0-1 voor Ouderkerk. Hierna dachten de bezoekers al in de theepauze te zitten. Ankaraspor profiteerde en kwam nog voor rust langszij. Een goed schot van Ekinci werd in eerste instantie nog gered door Van der Woude, maar de rebound was wel een prooi voor Ankaraspor: 1-1.

De thuisclub was in de tweede helft  af en toe dreigend uit de counter, maar verder dan dat kwam de thuisploeg niet. Vlak voor tijd kreeg Meester de bal op het middenveld voor Ouderkerk. Hij zag de ruimte rechts voor de ingevallen Melissen, die de bal fraai binnenkant paal binnenschoot. De grens van Ankaraspor vlagde nog voor buitenspel, maar de scheidsrechter legde zijn advies terzijde. Zodoende een zwaarbevochten zege voor Ouderkerk op een stug FC Ankaraspor, die na het laatste fluitsignaal hoor- en zichtbaar werd gevierd door de Ouderkerkers en hun aanhang.

Matchwinnaar Mitchel Melissen over zijn optreden: ‘Ik ben wel tevreden, maar ik had meer kunnen brengen, ik gleed een paar keer uit. Met mijn enkelblessure gaat het beter, ik denk dat ik volgende week weer volledig fit ben. Voor mijn gevoel bracht de trainer me vrij snel in het veld, ik had verwacht dat hij me later zou brengen, maar ik vond het niet erg natuurlijk, ik speel graag. Wij drukten beter door dan zij, maar het lag wel open op het laatst. Voor hetzelfde geld valt hij er aan de andere kant in. Ik zag Jerom lopen, ik schreeuwde en hij gaf hem goed. Mijn intentie was om hem in de verre hoek te schieten. Een heerlijk gevoel om deze goal te maken.’

Foto’s en verslag Jordy Beukeboom