Ouderkerk speelt EDO van de mat

In een wedstrijd met twee gezichten heeft Ouderkerk zaterdagmiddag (16 februari 2013) geen spaan heel gelaten van het Haarlemsche EDO. De Ouderkerkers zorgden met fris, verzorgd en aanvallend voetbal voor een klinkende 6-1 overwinning. Door een ongelukkige botsing moest verdediger Bas van Bergen per ambulance het sportcomplex verlaten. Het duel werd ongeveer twintig minuten stilgelegd maar werd uiteindelijk toch uitgespeeld.

Beide ploegen begonnen de eerste vijf minuten van de wedstrijd gelijkwaardig. Echter was er na de beginfase maar één team welke recht had op de overwinning en dat was de Ouderkerkse formatie van trainer/coach Hans Verhoogt. Na zestien minuten spelen wisten de blauw/witten de eerste treffer te noteren. Middenvelder Michel Zeegers bediende met een vrije trap tussen de keeper en verdediging Thijs Out en die wist koelbloedig af te ronden, 1-0. Hierna sloegen de gretige Ouderkerkers weer snel toe. Een aanval via Zeegers en Out stelde aanvaller Sjoerd Noorderwier in de gelegenheid fraai de 2-0 binnen te schieten. Ondertussen kreeg EDO-speler Danny Steffers na een forse overtreding nog een gele kaart.

2-0 Sjoerd Noorderwier
2-0 Sjoerd Noorderwier

EDO, dat volgens sv Ouderkerk elftalleider Stanley Mink moeite leek te hebben met het spelen op echt gras, leek na de twee openingstreffers even helemaal de weg kwijt te zijn. Na veel onderling geruzie besloot EDO-speler Erdi Elmas onder luid kabaal én tot grote hilariteit van het Ouderkerks publiek op eigen houtje het speelveld te verlaten. Toen hij na aandringen van zijn medespelers weer terug het veld inliep en zijn shirt uitdeed zou hij volgens de neutrale toeschouwers zijn tweede gele kaart moeten krijgen. Arbiter Rutger van Aanholt oordeelde echter anders. Aanholt: “Nadat hij wegliep gaf ik hem zijn eerste gele kaart, hierna gaf de aanvoerder aan dat hij gewisseld zou worden, daarna gaf ik hem pas zijn tweede gele kaart. Toen speelde EDO alweer met elf man, en zodoende had deze kaart dus geen invloed meer. Je kunt kaarten geven tot ver na de wedstrijd, ook aan gewisselde spelers.”

Ouderkerk leek zich ondertussen niks aan te trekken van de irritaties bij de Haarlemmers en bleven vrolijk doorgaan met goed spelen en het scoren van doelpunten. Uit een corner was het Pepijn Scholte die de 3-0 wist binnen te koppen. Niet veel later was het Joppe Out die op aangeven van Rutger Baas de vierde goal op zijn naam wist te zetten. Aanvaller Scholte had kort voor rust zelfs nog de mogelijkheid op een vijfde treffer maar zag zijn schot naast het doel gaan.

3-0 Pepijn Scholte
3-0 Pepijn Scholte

Na de rust ging het Ouderkerkse feestje door. Scholte, die weer hersteld was van zijn blessure, zorgde na een hakbal van ‘man of the match’Thijs Out voor de 5-0. Ondertussen was EDO-speler Willemze veelvuldig en opzichtig op zoek naar een strafschop. De ervaren spits die dit seizoen al 21 treffers wist te maken, had het geluk tot dan toe nog niet aan zijn zijde.

Hierna een vervelend moment voor Ouderkerk verdediger Bas van Bergen die na één minuut invallen alweer uitgespeeld was. EDO-speler Tom Jacob raakte na eigen zegggen onopzettelijk met zijn elleboog Bas van Bergen, die buiten bewustzijn raakte. Enkele vervelende minuten volgden voor de speler en iedereen die aanwezig was op het sportcomplex van sv Ouderkerk. De verdediger moest zelfs per ambulance het sportcomplex verlaten. Van Bergen: “Ik heb gelukkig niks beschadigd aan mijn strottehoofd en nekwervels. Helaas is de kans groot dat mijn kaak is gebroken, heb nu veel pijn in verband met een hersenschuddinng. Wat ik me kan herinneren is dat ik een pass gaf op Rutger en toen in botsing kwam. Heb trouwens waanzinnig genoten van het team. In al die jaren dat ik bij de selectie zat heb ik het nog nooit zo goed gezien.” Helaas deed ik maar kort mee liet de verdediger kort na zijn vrijlating uit het ziekenhuis weten.

Na het vervelende incident en de onderbreking van twintig minuten wist EDO nog een klein beetje eer te redden toen spits Willemze over de knie werd gelegd bij Zeegers en de scheidsrechter terecht naar de stip wees. De spits schoot de bal zelf binnen en zorgde hiermee voor de 1-5 op het scorebord. Ouderkerk sloeg ook nog toe toen Thijs Out op aangeven van zijn jongere broertje Joppe Out de 6-1 wist binnen te schieten. Dit betekende tevens de eindstand van de wedstrijd.

Trainer/coach Hans Verhoogt toonde zich na afloop een tevreden mens. Verhoogt: “Ik vind dat we fantastisch hebben gespeeld en zeer terecht hebben gewonnen. Het pakte goed uit met de drie spitsen, onze middenvelders roteerden uitstekend en de verdeding was goed geconcentreerd. Ook kon EDO hun spits niet bereiken omdat we Ligeon hadden doorgeschoven. Smet op de wedstrijd is natuurlijk wel het moment met mijn verdediger Bas van Bergen. Ik hoop dat hij er snel bovenop komt.” Ook elftalleider Mink was een tevreden man. Mink: ”We hebben eindelijk laten zien waar we met deze ploeg toe in staat zijn. Hopelijk kunnen we dit vasthouden”.

Verslag: Rik Verkaik
Foto’s: Dick Backer

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)