Ouderkerk veroordeeld tot nacompetitie, ondanks ruime zege op Hoofddorp

Ouderkerk heeft de laatste speeldag van de reguliere competitie in de 3e klasse B afgesloten met een ruime 8-1 overwinning op S.V. Hoofddorp. Ondanks deze overwinning eindigde Ouderkerk op de negende plaats in de eindrangschikking, wat betekent dat ze zich via de nacompetitie moeten handhaven.

Snel gespeeld

De wedstrijd was al na drie minuten gespeeld toen Ouderkerk met 2-0 voorstond. Charlie den Hertog scoorde tweemaal in de eerste paar minuten, waardoor Hoofddorp al vroeg in de problemen kwam. Daan van Unen scoorde vervolgens een hattrick en gaf ook nog een assist, waardoor Senna Hamel ook kon scoren. De zesde goal was een eigen doelpunt van Mees de Haan van Hoofddorp.

In de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde. Ouderkerk domineerde de wedstrijd en scoorde nog twee keer, door Daan van Unen en O19 jeugdspeler Steven Ang. De eindstand was 8-1.

Tevreden

Coach Hans Verhoogt was tevreden met de prestatie van zijn team. “We hebben er alles aan gedaan om de nacompetitie te ontlopen, maar het was helaas niet genoeg”, aldus Verhoogt. “We hebben laten zien dat we kunnen scoren en dat we goed kunnen verdedigen, maar we hadden het geluk niet aan onze zijde.” Verhoogt richt zich nu op de nacompetitie. “We gaan er alles aan doen om te winnen en in de 3e klasse te blijven”, aldus de coach. “We hopen dat we op veel steun van de supporters kunnen rekenen.”

De nacompetitie

Ouderkerk treft volgende week Vlug en Vaardig in de eerste ronde van de nacompetitie. De wedstrijd wordt gespeeld op 1 juni in Ouderkerk. Bij winst volgt op 8 juni een thuiswedstrijd tegen de winnaar van de andere halve finale. De eventuele finale wordt op 15 juni gespeeld op neutraal terrein.

Kijk hier voor de uitslagen en stand in zaterdag 3B

Bron: Rob van ’t Veer

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)