Foto Dick Bakker: Ouderkerk verslaat TOB is blijft kans maken op de titel in 3B

Ouderkerk verslaat TOB

In een matig en sportief duel heeft sv Ouderkerk vanmiddag met 3-0 gewonnen van het Amsterdamsche TOB. De Ouderkerkers houden met dit resultaat zicht op de eerste positie van de ranglijst in de derde klasse B. Lichtpunt bij de Ouderkerkers was het debuut van verdediger en A-1 speler Desley Douglas die verdienstelijk zijn eerste opwachting maakte voor het eerste zaterdagteam uit Ouderkerk aan de Amstel. De jongeling zorgde met goede onderscheppingen en inspeelballen voor een meer dan uitstekend begin in het eerste seniorenteam van SV Ouderkerk. TOB’s teammanager Fred Stam was vooraf vooral realistisch. De punten zouden gepakt moeten worden tegen de ploegen die onderin de ranglijst bivakkeren, een resultaat bij sv Ouderkerk zou mooi zijn maar was voor de elftalleider geen noodzaak.

Foto Dick Bakker: A-junior Desley Douglas (l) maakte  een prima debuut voor Ouderkerk
Foto Dick Backer: A-junior Desley Douglas (derde van links) maakte een prima debuut voor Ouderkerk

Het was dat de aanvallers van de ploeg van trainer/coach Hans Verhoogt van de Ouderkerkers deze middag in de eerste helft hun vizier niet op scherp hadden staan. Zowel Rutger Baas, Pepijn Scholte als Sjoerd Noorderwier gingen niet goed om met de kansen deze middag. Aanvallende middenvelder Michel Zeegers was nog dichtbij een doelpunt maar zag zijn afstandschot over het doel van TOB keeper Dennis Koorn gaan. De Amsterdammers kregen ook mogelijkheden. Zowel Marco Tillema als aanvoerder Jeroen van Velden zagen hun inzetten gepareerd worden door de goed keepende Danny van der Woude. Zodoende gingen beide ploegen met een stand van 0-0 richting de thee.

In de rust heerste er bij het TOB van trainer Dick Trock waarschijnlijk het gevoel dat er iets te halen zou zijn aan de Wethouder Koolhaasweg in Ouderkerk aan de Amstel. Kort na de rust waren het namelijk de Amsterdammers die aandrongen en via Nigel van Engel en Mohammed Ait Ali Oulhadj dichtbij een treffer waren. Waar de Amsterdammers niet trefzeker waren was het in de 66e minuut Pepijn Scholte die na goed voorbereidend werk van Tim de Boer de 1-0 wist binnen te schieten.

Foto Dick Bakker: Pepijn Scholte klopt Dennis Koorn en zet Ouderkerk op voorsprong
Foto Dick Backer: Pepijn Scholte klopt Dennis Koorn en zet Ouderkerk op voorsprong

Niet veel later was het Ouderkerks topscorer Rutger Baas die met zijn linkervoet de 2-0 wist te maken. Na een lange pass van debutant Douglas en een kaats van Noorderwier was ook middenvelder Zeegers dichtbij een goal maar hij zag zijn harde inzet net naast gaan. Kort voor het verstrijken van de speeltijd was het topscorer Baas die zijn tweede doelpunt van de wedstrijd maakte toen een aanval over een aantal schijven knap afgerond werd. Deze goal bracht de eindstand van deze wedstrijd op 3-0 in het voordeel van de Ouderkerkers.

Foto Dick Bakker: Ook Rutger Baas (l) voegde weer een treffer aan zijn totaal toe
Foto Dick Backer: Ook Rutger Baas (l) voegde weer twee treffers aan zijn totaal toe

De ploeg van Verhoogt blijft met dit resultaat jagen op koploper EDO dat momenteel vier punten meer heeft en een wedstrijd meer gespeeld. TOB blijft laag staan maar verwacht mag worden dat de ploeg door het spel van de laatste weken nog een sprong gaat maken op de ranglijst. Ondanks het verlies was teammanager Fred Stam uitermate tevreden met zijn ploeg en de vereniging. Stam:”We hebben met TOB een doorstart gemaakt. Vorig jaar is bijna het gehele eerste elftal vertrokken. Dit jaar zijn we begonnen met eigen jonge spelers die ook allemaal echte TOB mannen zijn. We gaan er hier zeker nog wat van maken.” Aldus de trotse teammanager.

Verslag Rik Verkaik
Foto’s: Dick Backer

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)