Home / Algemeen / Ouderkerk vindt aansluiting met middenmoot na winst op VVC

Ouderkerk vindt aansluiting met middenmoot na winst op VVC

Door een belangrijke overwinning op VVC heeft sv Ouderkerk de aansluiting gevonden met de middenmoot in de zaterdag derde Klasse B. De ploeg van Hans Verhoogt won met 2-1 van de ploeg uit Nieuw-Vennep, die de wedstrijd met tien man moesten eindigen na een rode kaart voor Ryan Mckee.

Beide ploegen moesten op het lastig bespeelbare veld en in de wind een weg zien te vinden om hun eigen spel te spelen. VVC was de bovenliggende partij, maar was niet in staat om dit ook in een voorsprong uit te drukken. Pas na elf minuten kwam Ouderkerk er door slecht uitverdedigen van VVC eindelijk uit, maar Martijn van der Linden kon niet gevaarlijk zijn uit de eerste mogelijkheid.

De gasten kregen steeds meer kansen op de openingstreffer, maar waren niet krachtig genoeg om de score te openen. Na een half uur spelen kreeg VVC twee grote kansen. Leon Götz slalomde door de Ouderkerkse verdediging, maar was niet in staat om doelman Sven Kouwenhoven te passeren.

image kopie

VVC was de betere ploeg in de eerste helft en Ouderkerk had moeite om een gaatje te vinden in de defensie. Vlak voor rust lukte dit nog, maar aanvoerder Michel Zeegers zag zijn schot gekeerd worden. Ook kreeg Jelle van Barneveld een grote kans uit een hoekschop, al werd zijn schot op de lijn gekeerd door de verdediging van VVC.

Na de rust waren de rollen omgedraaid. Ouderkerk voerde de druk op en VVC had moeite om hier onderuit te voetballen. Toch was de eerste grote kans van de tweede helft voor de ploeg van Rory Roubos, al spatte deze mogelijkheid uiteen op de paal. Nog geen minuut later was in de 72ste minuut een kans voor Ouderkerk aan de andere kant wel raak. Een voorzet van Zeegers werd door VVC-verdediger Joost Groenewegen in de verre hoek langs zijn eigen doelman getikt.

image kopie 2

Door de onverwachte achterstand sloop er irritatie in bij de uitploeg. Dit leidde een kwartier voor tijd zelfs tot een rode kaart voor VVC. Ryan Mckee maakte een trappende beweging en werd door de scheidsrechter direct van het veld gestuurd. Trainer Rory Roubos kon niet goed beoordelen wat er aan de hand was. ‘Ik stond op twee meter afstand, maar ik kon niets zien. We zullen het er samen over hebben, maar het was wel duidelijk dat de rode kaart de wedstrijd beïnvloedde.’

Vlak na de rode kaart leek Ouderkerk de wedstrijd te beslissen. Een vrije trap van Desley Douglas werd door Lennard Korrel binnen gekopt. Met nog ruim tien minuten te gaan, probeerde VVC echter nog van alles om een aansluitingstreffer te maken. Dit lukte nog in de 82ste minuut, toen Bart Klootwijk uit een strakke voorzet van Leon Götz toch nog iets terug deed.

VVC probeerde nog op gelijke hoogte te komen, maar slaagde er niet in een slotoffensief teweeg te brengen. Volgens Roubous zou een puntendeling op z’n minst verdient zijn. ‘Op basis van het spelbeeld hadden wij meer verdiend. We waren de betere ploeg, maar verzuimden zelf op voorsprong te komen. Dat kost je dan de overwinning.’

Door de 2-1 overwinning van sv Ouderkerk komt de thuisploeg dichter bij de middenmoot. De ploeg van trainer Hans Verhoogt blijf op de tiende plaats staan, maar het verschil met de concurrentie bovenin het rechterrijtje (SCW en Stormvogels) bedraagt nu slechts twee punten. VVC blijft onveranderd zesde, maar ziet de concurrenten naderen.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 3B.

Verslag en foto’s Joachim van der Marck

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)