Ouderkerk virtueel koploper na zes goals Van der Linden

In de zondag vierde klasse F heeft Ouderkerk behoorlijk aan haar zelfvertrouwen gewerkt door met met maar liefst 0-10 te winnen bij het Amstelveense Nautilus. Door de nederlaag van Sporting Martinus is Ouderkerk nu virtueel koploper. Floris van der Linden scoorde zes keer voor de ploeg van Martin van Egmond.

Nautilus miste behoorlijk wat vaste spelers door vakanties en schorsingen. Ouderkerk miste vooral de in vorm zijnde goalgetter Baas die op wintersportvakantie was. Hierdoor kwam de eerste spits van de eerste seizoenshelft weer in beeld. Namelijk de achttienjarige Van der Linden; die de goals aaneen reeg maar toch zijn plaats verloor aan de ervaren Baas (31).

Ouderkerk werd als eerste gevaarlijk door Scholte, van wie een voorzet door de wind richting het doel draaide. De doelman van Nautilus was echter attent. Niet lang daarna lag de bal wel tegen het net. Uit een passje van Van Rossum schoot Van der Linden goed hard laag in de hoek van het Amstelveense doel. Even later was het ook 0-2. Van der Linden kreeg de bal rand zestien in de voeten, draaide goed en plaatste de bal in de hoek van het doel. De Amstelveense keeper kon er alleen naar kijken. Het was Van Rossum die de wedstrijd al na twintig minuten spelen besliste. Uit een afgeslagen hoekschop schoot de bebaarde middenvelder hard en overtuigend binnen. Ouderkerk had zowel letterlijk als figuurlijk de wind mee in de eerste helft. Nautilus kwam niet aan voetballen toe en kon zich niet voor het Ouderkerkse doel laten zien.

DSC04389

 

Nadat Ouderkerk al een paar keer voor twijfelachtig buitenspel was terug gevlagd vond de scheidsrechter het bij een nieuwe situatie welletjes. Van der Linden mocht door maar stuitte op de keeper. Hoewel hij voor de rebound ook afspeelmogelijkheden had maakte hij met een harde pegel zijn valse hattrick. Aan de andere kant van het veld liet de thuisploeg zich vervolgens voor het eerst zien. Een schot van spits Eus Oukoums van Nautilus werd door doelman Van Luyn met zijn voeten gepareerd. Hierna werd een mooie aanval via Scholte, Meester en Van der Linden door de laatste voor Ouderkerk verzilverd, maar de arbiter annuleerde de goal vanwege het vlaggen van de grensrechter voor vermeend buitenspel.

Na rust hoefde het massaal meegekomen Ouderkerkse publiek echter niet lang te wachten op de 0-5. Tim Baas zette goed door over de rechterkant van het veld. Hij speelde de bal naar Van der Linden, die zijn vierde doelpunt van het duel aantekende. En niet veel later lag doelpunt nummer vijf voor de achttienjarige spits in het netje. Ditmaal na een assist van Scholte. Ook Nautilus liet zich af en toe zien. Tot tweemaal toe moest goalie Van Luyn handelend optreden na schoten van Thierry Collard, waarbij hij eenmaal de hulp van de paal gebruikte. Nadat Van Rossum (lat) en Van der Linden (op voeten keeper na wegsturen door Douglas) nieuwe kansen voor de bezoekers hadden laten liggen was het nog even wachten op een nieuwe Ouderkerkse goal. Zo was Van der Linden slordig in het afleggen en was het schot van invaller Melissen te zacht. Even later was Van der Linden toch doeltreffend na een passje van Zeegers.

DSC04373

 

De 0-7 bracht bij de Ouderkerkse supporters de hoop op de dubbele cijfers naar boven. Van der Linden deed die hoop vergroten toen hij een rebound van de Nautilus-keeper binnenwerkte. Vlak hierna zette Melissen met een bal opzij Zeegers alleen voor de keeper. De aanvallende middenvelder faalde niet. Ouderkerk beloonde zich voor een goede wedstrijd door ook goal nummer tien te forceren. Nu gaf Zeegers de assist op Melissen; die mooi in het hoekje van het Amstelveense doel schoot. Achterin bleef Van Luyn scherp op een schot van Oukoums, zodat uiteindelijk voor Ouderkerk een fraaie 0-10 einduitslag werd bereikt. Sporting Martinus maakte de zondagmiddag voor de dorpsclub extra mooi door te verliezen van Swift. Hierdoor kan Ouderkerk in theorie alleen aan kop komen van de 4e klasse F. Nautilus blijft onderin hangen maar hoeft niet te vrezen voor degradatie.

Ouderkerk-spits Floris van der Linden, die zesmaal scoorde: “Rutger (Baas, red.) ging op vakantie, dus ik kreeg mijn kans. Ik wist dinsdag op de training al dat ik ging spelen, dat zorgt wel voor een stukje ontspanning en vertrouwen. Dan moet je je kans grijpen. Het was een wedstrijd die heel moeilijk kon worden, maar ik wist wel dat we snel moesten scoren. Ik kreeg een eerste kans en gelukkig maakte ik hem meteen. Daarna ging het vanzelf. We waren per positie allemaal beter en dan is het ook wel makkelijk voetballen hoor. Ik kreeg alle ballen ook perfect aangespeeld vandaag. Dit is belangrijk voor ons doelsaldo. Ik ga dinsdag en donderdag volle bak trainen en dan hoop ik dat zondag weer speel. Mocht dat niet zo zijn dan baal ik natuurlijk.”

Verslag en foto’s Jordy Beukeboom

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!