Ouderkerk wint streekderby van CTO’70 met 2-1

In een matige streekderby in de vierde klasse F heeft CTO’70 zichzelf een slechte dienst bewezen in de strijd om tweede periode.  In en tegen Ouderkerk was de thuisploeg met 2-1 te sterk. Omdat de gemoederen in de tweede helft even hoog opliepen werd de wedstrijd tijdelijk gestaakt.

In de vijfde minuut zet Ouderkerk een aanval van achteruit in, waarbij de verdediging van CTO’70 zich opzij liet zetten en schoot Wesly Wendell de 1-0 binnen middels een lage schuiver in de hoek. Na bijna twintig minuten  is er een aderlating voor CTO’70  als de club uit Duivendrecht haar (vaste) kracht en aanvoerder Roy Bruil verliest met een rugblessure en dit terwijl ook Tes Abbenhuis al met een blessure aan de wedstrijd is begonnen.

Ouderkerk-CTO 1

Na een minuut of 25 krijgt Michel Lion, na een goede voorzet van Georgie Benschop , een vrije schietkans. Hij schiet zwak in en de keeper van Ouderkerk kan makkelijk redding brengen. In de minuut daarna wederom een goede bal op Michel Lion die eveneens de bal in het doel schiet. De scheidsrechter keurt dit doelpunt echter terecht af vanwege buitenspel.

Tien minute voor rust laat de verdediging van CTO’70 zich voor de tweede keer in de luren leggen en is het wederom Wesly Wendell die scoort en Ouderkerk op een 2-0 voorsprong zet.

Tien minuten na rust is het doelman Edward Lion van CTO die een nog grotere achterstand voorkomt als een speler van Ouderkerk een vrije doorgang heeft naar het doel. Hierna lopen de frustraties bij beide teams op en besluit de scheidsrechter een rustpauze in te lasten.  Na overleg met de beide aanvoerders wordt de wedstrijd na een onderbreking van een kwartier hervat.

Ouderkerk-CTO 3

Na een uur spelen krijgt CTO’70 een vrije trap op zo’n twintig meter van het doel. Rene Dolstra profiteert uiteindelijm van  deze mogelijkheid (2-1). De muur van Ouderkerk stond er trouwens niet echt goed opgesteld. In de 83e minuut krijgt Michel Lion voor herhaaldelijke opmerkingen richting de scheidsrechter zijn tweede gele kaart en kon hij inrukken en moest CTO’70 de laatste tien minuten met tien spelers de wedstrijd afmaken.

Hierna probeerde CTO’70 met een man minder een goal te forceren, maar het kreeg in de 88ste minuut bijna de derde goal om de oren,. Echter de spits van Ouderkerk kopte vrij voor het doel naast. Bij het eindsignaal stond de 2-1 op het scorebord voor Ouderkerk en heeft CTO’70 zichzelf een slechte dienst bewezen en was vandaag niet in staat de vorm van de laatste vier wedstrijden vast te houden.