Ouderkerker Floris van der Linden verkast naar Koninklijke HFC

Na twee seizoenen Telstar zit de profloopbaan van Floris van der Linden er voorlopig op. De 22-jarige aanvaller zag vorige week zijn doorlopende contract ontbonden worden en in tweededivisionist Koninklijke HFC heeft de voormalig speler van Ouderkerk een nieuwe club gevonden.

“Koninklijke HFC is denk ik een club die bij mij past”, zegt Van der Linden. “Ik heb een goed gesprek met de trainer (Gertjan Tamerus, red.) gehad en de club heeft een plaatje geschetst waar ik mijzelf in kon vinden. Ze spelen 5-3-2 en ik denk dat ik daar wel in pas als aanspeelpunt om de ballen voorin vast te houden.”

Na zijn plotselinge vertrek bij Telstar zochten een hoop clubs contact. Zelfs zijn oude club Ouderkerk polste de spits voor een terugkeer en dat zette hem aan het denken. “Ik heb serieus even getwijfeld over mijn vervolgstap. Nadat het concreter werd met Koninklijke HFC heb ik snel de knoop doorgehakt.”

In het shirt van Telstar kwam Van der Linden tot 24 wedstrijden, waarin hij één keer trefzeker was. “Mijn eerste jaar was uniek en iets moois”, blikt de spits terug. “Vanuit de derde klasse naar het profvoetbal en dan twintig wedstrijden spelen. Het tweede seizoen is helaas niet geworden wat ik ervan had verwacht. Daar hebben meerdere factoren mee te maken.”

Afgelopen seizoen fungeerde hij als tweede spits achter Andrija Novakovich (inmiddels Fortuna Sittard). Met de komst van Ryan Seager (Southampton) had hij minder uitzicht op speeltijd en trainer Mike Snoei had geen vertrouwen in hem. Hierdoor werd zijn tot medio 2019 doorlopende contract in overleg ontbonden. Met zijn keuze voor Koninklijke HFC kan Van der Linden zijn maatschappelijke carrière vervolgen. “Ik ga mijn hbo-studie weer oppakken en heb zin om bij Koninklijke HFC op topamateurniveau weer met plezier te gaan voetballen.”

Foto: Orange Pictures

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)