Ouderkerker Van der Linden plaaggeest TOG

Ouderkerk heeft op bezoek bij TOG een 1-5 overwinning behaald. De bezoekers speelden een moeizame eerste helft, waarin het lastige TOG ook kansen kreeg op de openingstreffer. Vlak voor rust viel alsnog de eerste goal in het voordeel van Ouderkerk, een doelpunt dat door TOG betwist werd. De scheidsrechter was wat in de war van de Amsterdamse protesten, maar met wat vertraging kon toch begonnen worden aan de tweede helft. Daarin was Floris van der Linden goud waard met drie doelpunten.

Ouderkerk speelde een moeizame eerste helft. De ploeg was dreigend, maar had moeite met doordrukken. In de eindfase werden schoten geblokt door het gegroepeerd verdedigende TOG. Van Rossum was in de beginfase het dichtst bij een doelpunt toen hij de bal uit een pass van Melissen alleen nog kon aantikken, waarna de bal op de keeper Bulatnij van TOG terecht kwam.
Scholte was gevaarlijk met een bal ineens uit de lucht genomen (net naast) en verder moest het Ouderkerkse publiek het doen met schoten en schotjes van Marc van Vliet, Melissen en Meester. TOG werd gevaarlijk door een mooie aanval over rechts. De hoog voorgegeven bal van Wijnbergen werd door nummer 10 Cavdar in een keer verlengd: net naast. Eerder was Cavdar al een keer de aangever geweest voor een inzet van Wijnbergen die in het zijnet belandde.

Tien minuten voor rust miste Melissen een reuzekans. Een pass van Scholte in het zestienmetergebied ging voorbij aan Van der Linden. Melissen kwam zo een op een met Bulatnij te staan, maar schoot met een direct schot over. Vlak voor tijd dan toch de voorsprong voor de gasten. Uit een hoekschop van Scholte probeerde eerst Van Rossum de bal binnen te werken. De bal bleef liggen in het strafschopgebied en werd een prooi voor Marc van Vliet: 0-1. TOG protesteerde hevig, want de grensrechter had een handsbal geconstateerd. De arbiter ging wel verhaal halen bij zijn assistent, maar bleef bij zijn beslissing om het doelpunt goed te keuren. Hij vergat hierna wel de aftrap na het doelpunt door TOG te laten nemen en floot direct voor de rust.

Na rust moest zodoende eerst nog die aftrap na de goal worden getrapt. Hierna floot de scheidsrechter af voor de eerste helft en wisselden de teams van helft voor het begin van de tweede helft. Een wat kolderieke vertoning. Overigens duurde het een minuut of zeven voordat TOG na rust voor de aftrap verscheen. Volgens de leider van de Amsterdammers wachtte de scheidsrechter lang met het halen van de thuisploeg. Jerom Meester bleef voor Ouderkerk achter in de kleedkamer met een dikke enkel; het gevolg van een kwetsuur opgelopen in de eerste helft.

Floris van der Linden (links) was met een hattrick de matchwinner voor Ouderkerk.

Al na vijf minuten spelen in de tweede helft stond het 0-2. Van der Linden werd weggestuurd met een lange bal van achteruit van Melissen. De aanvaller werd nog vastgehouden maar schoot de 0-2 overtuigend tegen de touwen. Weer vijf minuten later viel ook de derde goal. Melissen ging langs zijn tegenstander op links en passte de bal naar Van der Linden. Hij maakte een zeer fraai doelpunt met zijn hard en zuiver schot vanaf twintig meter. Vervolgens kon de jonge spits ook nog een zuivere hattrick maken. Een combinatie met Scholte bracht Van der Linden voor open doel: 0-4.

Tegenstander TOG deelde af en toe plaagstootjes uit. De aanvallers van de Amsterdammers wilden graag nog een doelpunt maken en dat kwam er ook. Vanaf rand zestien werd de bal loepzuiver door Schiltmeijer in de kruising geschoten. Deze 1-4 betekende voor Van Luyn dat hij na vijfhonderd minuten zonder tegengoal toch weer eens moest vissen. Voor TOG raakte de snelle Wijnbergen nog een keer de paal en schoot een keer net naast.
Hierna maakte Melissen nog 1-5 na een goede pass van Laurent. Melissen had nog een goal kunnen maken, maar schoot in fraaie positie voorlangs. Van der Linden ontfutselde nog een keer de bal van de doelman, maar de bal ging vervolgens over de achterlijn. Ouderkerk blijft door de zesde overwinning op rij bovenin meedoen, ook voor de eerste periode. TOG staat na de nederlaag nog iets vaster in de onderste regionen.

Uitblinker Floris van der Linden (sv Ouderkerk):
”We speelden een moeilijke eerste helft waarin ik zelf een beetje onzichtbaar was. Soms werd ik misschien overgeslagen, maar het lag ook aan mijn eigen opstelling in het veld. Het snelle doelpunt na rust was belangrijk voor ons en na de 3 en 4-0 was de wedstrijd wel gespeeld. We merkten de zwakke punten van de tegenstander en hebben daar gebruik van gemaakt.”