Overamstel gedeeld koploper na zege op TOS Actief

In de zaterdag vierde klasse C heeft Overamstel een goede slag geslagen door met 1-3 te winnen bij TOS Actief. Doordat CTO’70 de thuiswedstrijd van Taba verloor, is de ploeg van Boyke Oedit Doebe nu gedeeld koploper.

Aan het begin van de wedstrijd was het vooral puzzelen wat beide ploegen deden en waren beide ploegen gelijkwaardig aan elkaar. TOS Actief had na elf minuten op voorsprong moeten komen, dmaar de inzet van Marijn Jansen werd door Boudewijn Felser keurig gepareerd.

De eerste serieuze kans van Overamstel was wel meteen raak. Een corner werd terug gelegd op Onno van der Veen die met een goede uithaal het doel van de pas zeventienjarige Niels Bos onder vuur nam. Hoewel de bal in eerste instantie nog werd gekeerd, kon Timothy Broekhoff in de rebound wel raak schieten.

TOS Actief kreeg een paar minuten later de ultieme mogelijkheid op een snelle gelijkmaker, alleen werd de treffer van Martijn Surie terecht afgekeurd wegens hands. Overamstel werd door de voorsprong steeds sterker en verdubbelde het verschil zelfs voor rust. Na een goede dieptebal van Stan Leisink verschalkte Tim Lubberding de doelman met een lob.

jasper-bastiaansen-in-duel-met-marijn-jansen1

Na de rust kwam de thuisploeg sterk uit de kleedkamer en wist het Overamstel aan het begin van de tweede helft achterin erg lastig te maken. Het was uiteindelijk aan de goed verdedigende gasten en TOS zelf te danken dat de 0-2 op het scorebord bleef staan.

Na de sterke fase van TOS herpakte Overamstel zich en ging de wedstrijd in fases op en neer, waarbij beide ploegen genoeg kansen kregen op de aansluitingstreffer of een grotere marge. Beide ploegen gingen echter zeer slordig om met de kansen. De wedstrijd brandde in de slotfase pas echt los toen scheidsrechter Verkleij de bal na een handsbal van Bob Kea op de stip legde en Marijn Jansen TOS Actief in de tachtigste minuut weer terug in de wedstrijd bracht.

ronald-moerbeek1

Met nog tien minuten te spelen ging TOS Actief meer risico nemen en kreeg de ploeg van Abdelhak Mouktadibillah ook kansen op de gelijkmaker. Een inzet van Niels Disveld had eigenlijk een treffer moeten opleveren, maar met een fantastische sliding kon Jasper Bastiaansen een doelpunt voorkomen.

Door het aanvallende spel van TOS Actief werden de ruimtes achterin groot en kreeg Overamstel een aantal goede mogelijkheden om de wedstrijd op slot te gooien. Bij invaller Kea stond het vizier tot twee keer toe echter niet op scherp. Aan de andere kant van het veld kreeg Ronald Moerbeek nog een klein kansje op de gelijkmaker, maar was het uiteindelijk Tim Lubberding die met zijn tweede treffer van de middag de 1-3 eindstand op het scorebord wist te brengen. Lubberding: “Ik heb er de afgelopen drie wedstrijd vijf gemaakt, dus ik ben in vorm. We hadden de wedstrijd veel eerder op slot moeten gooien. Nu werd het nog spannend.”

TOS Actief-speler Ronald Moerbeek had na afloop kritiek op zijn eigen ploeg: “Er had vandaag zeker meer ingezeten, maar we waren gewoon veel te slordig voorin. Uiteindelijk ga je achterin één-op-een spelen en hoop je nog de gelijkmaker te kunnen maken. Helaas lukte het ons niet en maken zij nog de 1-3, dat maakt op dat moment ook niet meer uit.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag vierde klasse C.

Verslag en foto’s: Jurgen Boegborn