Overamstel – Geuzen Middenmeer strijd tussen gebroeders Beerepoot

In de laatste speelronde van 2016 staat er in de zaterdag vierde klasse C een speciaal duel op het programma voor de gebroeders Jim en Eric Beerepoot. Eric gaat met Geuzen Middenmeer op bezoek bij het Overamstel van Jim.

Het is niet de eerste keer dat de broertjes het tegen elkaar opnemen. Jim: “We hebben drie keer eerder tegen elkaar gespeeld. Het is altijd een mooie strijd. Er staat veel prestige op het spel want je wilt natuurlijk nooit van elkaar verliezen. Er wordt thuis ook wel over gesproken en een beetje gejend over en weer. Van de week maakte hij na het eten bijvoorbeeld een opmerking dat hij gaat scoren en dan reageer ik dat hij helemaal niets klaar speelt tegen onze verdediging. Het is toch een speciale wedstrijd. Ik ga er wel even eerder voor naar bed.”

Ook Eric is zaterdag extra gebrand op een overwinning. “Ik ken die jongens van Overamstel al heel lang en het is altijd leuk om tegenover ze te staan. Het zal weer een beladen en spannende wedstrijd worden. Natuurlijk is er altijd een beetje psychologische oorlogsvoering thuis. Ik denk dat wij nu ook meer kans maken. De vorige wedstrijd verloren we met 1-3, maar we spelen nu beter dan in het begin van het seizoen. Wij hebben al van CTO’70 gewonnen en willen nu weer een koploper verslaan.”

Geuzen Middenmeer begon matig aan het seizoen, maar heeft de laatste tijd haar draai gevonden in de zaterdag vierde klasse C. “Wij maakten de overstap van de reserve vierde klasse naar deze competitie en dat was toch wel een verschil,” vertelt Eric. We hebben ons goed ontwikkeld en winnen steeds meer wedstrijden. Het zou mooi zijn als we in de top-vijf kunnen eindigen en eventueel een periode kunnen pakken.”

Overamstel kent tot dusver een uitstekend seizoen. De ploeg deelt de koppositie met CTO 70. “Het draait goed dit seizoen. We hebben er voor dit seizoen wat versterkingen bij gekregen en een aantal omzettingen gedaan. Dat pakt goed uit. Het is jammer dat we laatst de topper van CTO’70 verloren. Dat was wel een domper. Toch staan we er nog uitstekend voor en gaan we voor het kampioenschap dit seizoen.”

Jim verwacht aankomende zaterdag niets minder dan drie punten. “We zijn op papier natuurlijk de favoriet en moeten winnen, maar zij hebben ook een goede ploeg. Ik verwacht een 3-1 overwinning voor ons.”

Eric denkt dat zijn ploeg de wedstrijd gaat winnen met een minimaal verschil. “Een 1-2 zege voor Geuzen Middenmeer. Ik denk dat zij ook sowieso gaan scoren, maar uiteindelijk pakken wij de overwinning.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)