Home / Algemeen / Overbos bezorgt JOS eerste thuisnederlaag in bijna twee jaar

Overbos bezorgt JOS eerste thuisnederlaag in bijna twee jaar

Het duel in de zaterdag derde klasse B tussen JOS Watergraafsmeer en Overbos, het duel tussen twee subtoppers, werd uiteindelijk een prooi voor de ploeg uit Hoofddorp. De mannen van Stefan Teeken wonnen met 1-3. Het was voor JOS de eerste thuisnederlaag in bijna twee jaar tijd.

Door een fout in de communicatie begon het duel bijna een uur later. De KNVB had vergeten een scheidsrechter aan te stellen. Uiteindelijk werd Johan Jensch bereid gevonden om het duel te leiden maar daardoor werd de aftrap wel vertraagd tot 15:20 uur.

Toen er eenmaal begonnen was bleek al snel dat de wedstrijd beslist zou worden op details. Twee teams die vanuit een goede organisatie speelden zorgden er voor dat er weinig kansen werden gecreëerd.  De doorbraak kwam toen de rechtsback van JOS, Rody Roos, een prima voorzet afleverde op Raoul Henar. Nadat de spits tegen de grond was gewerkt restte er niets anders dan een strafschop die door Dennon van Rossum werd binnen geschoten, 1-0.

Juriaan de Vries schermt de bal af namens JOS tegen Overbos.
Juriaan de Vries schermt de bal af namens JOS tegen Overbos.

De tweede helft werd het meer een ‘open’ wedstrijd waarbij de meeste kansen voor Overbos waren. Na een onachtzaamheid van rechtsback David van den Doel moest hij zijn fot herstellen middels een overtreding. Ook dit keer wees Jensch naar de strafschoptip. Sander Stroo zorgde voor de op dat moment verdiende 1-1. Overbos begon steeds meer druk te zetten maar het was Walter Jaspers die namens JOS een goede kans kreeg maar hij kopte de bal over het doel.

Na weer een aanval van Overbos werd de bal slecht weggewerkt en het was wederom Sander Stroo die scoorde. Hij schoot vanaf de rand het strafschopgebied de bal via de binnenkant van de paal binnen (1-2). Daarna werd het ‘pompen of verzuipen’ voor JOS. Het werd verzuipen want vijf minuten voor tijd was het Vincent Partosoebroto die uit een vrije trap de beslissende 1-3 maakte.

De winnende trainer Stefan Teeken: “  Ik vind dat wij tegen een sterke tegenstander die bezig was aan een goede race vooral uitstekend hebben verdedigd. Er zullen niet vele ploeg zijn die hier gaan winnen.” Richard Pel, trainer van JOS,: “ Het is de eerste thuis nederlaag in bijna twee jaar tijd. Het moest er natuurlijk een keer van komen. De teleurgestelde gezichten van mijn spelers snap ik maar ik vind dat wij steeds stabieler worden  en we ons goed ontwikkelen.”