Home / Algemeen / Overbos deelt Opperdoes eerste klap uit in finale

Overbos deelt Opperdoes eerste klap uit in finale

In de nacompetitie heeft Overbos op bezoek bij Opperdoes een knappe zege behaald. Het elftal van Stefan Teeken won met 1-2 en heeft hierdoor een kleine voorsprong in de finaleronde. Aankomende zaterdag is de return en zal blijken welke van de twee degradanten binnen een jaar weer terugkeert in de tweede klasse.

Overbos-trainer Stefan Teeken is tevreden over het optreden van zijn elftal. Teeken: “We wisten vooraf dat het een moeilijk duel zou gaan worden. Opperdoes uit op gras is altijd lastig. Vooraf had ik dan ook getekend voor deze 1-2 overwinning, achteraf gezien had er meer in gezeten. Maar ik ben absoluut tevreden met ons optreden van afgelopen zaterdag.”

Vuurwerk Opperdoes

De wedstrijd begon fantastisch voor Overbos, na veertien seconden lag de bal al tegen het net. Rechtsbuiten Sander Stroo zocht vanaf de aftrap de weg naar voren en vond Michael Nieveld. De linksbuiten ronde prima af en zorgde voor de 0-1. Na de vroege openingstreffer was Overbos de betere ploeg en kreeg het in de 25ste minuut een strafschop. Maar Maarten Wels faalde vanaf elf meter waardoor de 0-1 stand bleef staan.

1

In de tweede helft begon Overbos weer goed en gaf het amper iets weg. In de 60ste minuut viel de verdiende 0-2 nadat Maarten Wels een corner van Vincent Partosoebroto raak kopte. Een aantal minuten later moest ontving Kevin Grent zijn tweede gele kaart vanwege een schwalbe en moest Opperdoes met tien man verder. Overbos haalde hier echter geen voordeel uit en had veel moeite met de tien van Opperdoes. De aansluitingstreffer viel dan ook snel en kwam vanaf de voet van Roy Janssen. Na de 1-2 moesten de bezoekers ook met tien man verder nadat Sander Stroo zijn tweede gele kaart ontving. In de laatste minuut kreeg Opperdoes nog een goede kans maar daarvoor waren de betere mogelijkheden voor Overbos. Gescoord werd er echter niet meer waardoor het duel in 1-2 eindigde.

3

Overbos-trainer Stefan Teeken kijkt met vertrouwen uit naar de return. Teeken: “We draaien met onze goede groep een fantastisch seizoen. Het zou natuurlijk geweldig zijn als Overbos binnen één jaar terugkeert in de tweede klasse. De eerste stap is gezet en geeft vertrouwen, maar we zijn er natuurlijk nog niet.”

2
Zaterdag staat de allesbeslissende return tussen Overbos en Opperdoes in Hoofddorp op het programma en zal blijken welke van de twee elftallen zich volgend seizoen derdeklasser mag noemen. Kijk hier voor alle uitslagen in de nacompetitie op zaterdag.

Foto’s Esther van Dijk