Home / Algemeen / Overbos naar tweede plaats na winst op VVA/Spartaan

Overbos naar tweede plaats na winst op VVA/Spartaan

Overbos heeft in de zaterdag derde klasse B door VVA/Spartaan te verslaan de sprong gemaakt naar de tweede plaats. De ploeg van Stefan Teeken moet alleen Amstelveen Heemraad voor zich dulden. De achterstand bedraagt vijf punten.

VVA/Spartaan werd met 3-0 verslagen en dat betekent dat de achterstand op koploper Amstelveen vijf punten blijft. Overbos is trouwens de enige ploeg in de afdeling die de koploper een nederlaag toebracht.  Op de openingsdag werd het 1-0 voor Overbos.

Overbos1-VVASpartaan1_5

Tegen Spartaan, dat wel; wat spelers miste en slechts een wissel had, kwam de ploeg van Teeken sterk uit de startblokken. VVA leunde op haar defensie, die lange tijd stand hield al moest de lat ook een keer redding brengen. Vlak voor rust leek Maarten Wels te scoren maar de bal werd met de hand beroerd door Spartaan-speler.  Wels benutte zelf de toegekende strafschop (1-0).

Overbos1-VVASpartaan1_7

Na rust zocht VVA/Spartaan wat meer de aanval met als gevolg dat Overbos wat meer ruimte kreeg. De Amsterdammers lieten een grote kans op de 1-1 liggen omdat doelman Donovan Partoesobroto zijn doel goed verkleinde.

Overbos1-VVASpartaan1_2

Overbos realiseerde zich dat er een tandje bijgeschakeld moest worden. Vincent Partoesobroto zorgt uiteindelijk met een enorme pegel voor de 2-0. Zijn schot knalde via de onderkant van de lat in de kruising. Het was de genadeklap voor Spartaan dat de wedstrijd eindelijk ook nog eens met negen man moet eindigen vanwege twee rode kaarten.  Kaja Bootsman en Hamit el Ouardi haalden het einde niet. Frank Judell scoorde na een pass van Partoesobroto nog een derde treffer en bepaalde daarmee de eindstand op 3-0.

Overbos1-VVASpartaan1_3

Omdat koploper Amstelveen nummer twee Koninklijke HFC versloeg klimt Overbos naar de tweede plaats.

Bekijk alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 3B

Foto’s Esther van Dijk