Overbos nog steeds op hatelijke nul na ruime thuisnederlaag tegen EDO

De seizoensstart van Overbos in de zaterdag tweede klasse A is ronduit dramatisch te noemen. Na vijf duels staat de formatie van trainer Stefan Teeken nog steeds op nul punten en krijgt het veel doelpunten tegen. Ook thuis tegen EDO ging het mis: 2-5.

“Op dit moment is er natuurlijk weinig vertrouwen na zo’n start. Heel simpel: we krijgen teveel goals tegen en we scoren te weinig (4 voor 20 tegen)”, aldus Teeken. Na de competitie-opener uit bij WV-HEDW, die de Hoofddorpers met 1-0 verloren, leek de sterke tweede helft van Overbos een goede basis voor de daaropvolgende duels. Het liep allemaal anders. Overbos kreeg met duidelijke cijfers klop van BOL (1-4), Marken (1-5), ZOB (0-5) en tegen de gasten uit Haarlem dus met 2-5.

Teeken: “Het zijn niet de minste ploegen waar we allemaal tegen hebben gespeeld, maar dit is niet nodig. We kwamen tegen BOL, Marken en vanmiddag tegen EDO op voorsprong. Toch zie je dat je tekort komt. We spelen in fases best aardig maar we hebben moeite om onder de druk uit te komen. Daarnaast worden er te vaak individuele fouten afgestraft.

De keuzeheer zag zijn elftal goed starten tegen EDO, bekroond met een vroege openingsgoal van Noud Bruchner na goed doorkoppen van Sven Wierda. Overbos kreeg hierna goede kansen op de 2-0, maar verzuimde hierin. Voor rust waren de rollen al volledig omgedraaid: EDO leidde met 1-3.

Tijdens de pauze hamerde Teeken zijn ploeg erop om meer in de duels te komen tegen het sterkere EDO. Dit lukte aardig met als beloning de aansluitingstreffer van de van een blessure teruggekeerde Maarten Wels. Overbos kon niet doordrukken en zag EDO de marge weer vergroten: 2-4. “Na dit doelpunt was de ballon leeg bij ons en dan zie je EDO op basis van haar individuele kwaliteiten de eindstand bepalen op 2-5.”

Ondanks de nederlaag stijgt Overbos wel een plekje. Opperdoes ging er op bezoek bij BOL namelijk genadeloos hard af met 10-1 en is nu de rode lantaarndrager. Volgende week is Overbos vrij, omdat tegenstander Jong Holland andere verplichtingen had. “Ik heb ook geen vervangend duel ingepland. Dat doe ik nooit overigens. Kunnen de jongens even ontspannen. Ik verwacht dat de komende wedstrijden wel punten worden gepakt. Dan spelen we tegen ploegen meer van gelijkwaardig niveau.”

De eerste horde is op 15 oktober Opperdoes. Kijk hier voor de uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Verslag: Justin Crombeen
Archieffoto: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!