Archieffoto
Archieffoto

Overbos op karakter naar periodetitel

Voetballen op echt gras en dan winnen. Dat is waar Overbos al het hele seizoen moeite mee heeft, maar zaterdag faalde de ploeg van coach Stefan Teeken op het moment suprême niet. Dankzij een 2-0 thuiszege op Koninklijke HFC pakte de formatie uit Hoofdorp de tweede periodetitel in de derde klasse B. ,,De eerste prijs is binnen”, jubelde Teeken na afloop.

Teeken had na het laatste fluitsignaal meerdere redenen om heel blij te zijn. Koploper AmstelveenHeemraad verloor met 4-1 van Jos Watergraafsmeer. ,,We komen nu op vier punten van de koploper”, rekende Teeken voor. ,,Wij voeren de druk op!”

De omstandigheden waren zaterdagmiddag niet optimaal. Door een straffe wind was het voor de thuisploeg nagenoeg onmogelijk om de bal goed rond te laten gaan. ,,Door de wind was het heel moeilijk voetballen. Daarnaast zijn onze resultaten op gras niet altijd goed. Op die ondergrond spelen we voornamelijk gelijk of verliezen we”, aldus Teeken.

Zaterdag had Overbos weinig moeite met Koninklijke HFC. De nummer vier van de ranglijst wist het de formatie uit Hoofddorp niet heel moeilijk te maken. Het team dat vorig seizoen uit de tweede klasse degradeerde gaf gedurende het duel slechts een kans weg. ,,Eerder dit seizoen wonnen we met ruime cijfer van HFC, maar toen speelden zij heel lang met tien man.”

Het eerste doelpunt van de middag viel pas na een uur spelen. Elmar Bijneveld zette de 1-0 op het scorebord. ,,Het klopt dat de openingstreffer behoorlijk laat viel, maar we waren beter. Het doelpunt kon dus niet uitblijven.

Vijf minuten voor tijd besliste Michael Nieveld het duel definitief in het voordeel van Overbos. De invaller nam de 2-0 voor zijn rekening. ,,De laatste wedstrijden hebben we te veel kansen nodig om tot scoren te komen, maar het belangrijkste is dat we dit duel op karakter hebben gewonnen. En we blijven meedoen om de titel!”

Foto: Esther van Dijk. Archieffoto: Vreugde bij Overbos tijdens het met 3-0 gewonnen duel van VVA/Spartaan.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!