Overtuigend Swift behaalt eerste driepunter

Swift heeft de eerste overwinning van dit seizoen binnen. In de eerste thuiswedstrijd wist Swift het gelijkspel tegen Nootdorp van vorige week van zich af te spelen. Alexandria ’66 werd met 2-0 verslagen.

De ploeg van Kees Oostermeijer liet bij vlagen zeer goed voetbal zien en de trainer was dan ook tevreden met het vertoonde spel. Oostermeijer: “Het eerste kwartier telde ik vijf goede kansen voor ons. Die gaan er dan niet in en daarna zakten wij een beetje terug. Ik moet zeggen dat wij vandaag tegen een goed voetballende ploeg gespeeld hebben, die het veel tegenstanders in deze competitie nog lastig gaat maken. In de rust heb ik gezegd dat we op dezelfde manier door moesten gaan en als ze er dan in gaan zoals Tim Steij de eerste goal maakt, is dat alleen maar mooi. We hebben vandaag vanuit onze eigen kracht gespeeld en de punten hier gehouden.”

In de eerste vijftien minuten schoot Swift uit de startblokken. In de eerste minuut van de wedstrijd was het Tobias Kuijvenhoven die bijna de openingstreffer voor zijn rekening nam,  ware het niet dat de lat succes in de weg stond. Het was het startschot voor een kansenfestijn. Een kopbal van Marcel van Aken ging net over en diezelfde Van Aken bediende niet veel later opnieuw van Kuijvenhoven. Zijn inzet werd echter gestopt door Lee Cheuk-A-Lam, de doelman van Alexandria, en in de rebound schoot Tim Steij de bal over. Een schot van Mathijs Kortland net naast in de twaalfde minuut eindigde de storm aan kansen in het eerste kwartier.  Daarna leek Alexandria iets beter in de wedstrijd te komen en nam de druk op het doel van de Rotterdammers wat af.

Slideshow
Foto John Beckman: Tim Steij wordt gefeliciteerd met zijn openingstreffer

De eerste kans die Alexandria creëerde, deed zich pas na 32 minuten voor. Linksback Fernon Jackson probeerde het met een afstandsschot, maar Bogdan Constantin zag zijn poging naast het doel vliegen. Iets daarvoor had Swift nog een hele goede kans om toch op voorsprong te komen. Rutger de Vries wist Steij te bereiken, maar van dichtbij schoot de spits hoog over. De beste kans voor Alexandria volgde twee minuten voor rust. Oscar Coppetiers  verraste Constantin bijna met een schot, maar in twee instanties wist de doelman van Swift de bal buiten het doel te houden. Met een brilstand zouden beiden ploegen de kleedkamers opzoeken, want ook pogingen van Steij (naast) en Van Aken (gemiste kopbal) leverden vlak voor rust geen treffers op.

In tegenstelling tot het eerste bedrijf was het eerste wapenfeit in de tweede helft voor Alexandria. Het schot van Nichy Fortes ging voorlangs het doel van Constantin. Daarna was het vooral Swift dat het spel dicteerde en mogelijkheden kreeg. Via de linkerkant van het veld werd Steij veelvuldig aan het werk gezet. Zijn eerste voorzet bereikte ploeggenoot Kortland wel, maar deze was te hard om goed te koppen richting het doel van Cheuk-A-Lam. De tweede gevaarlijke actie aan de linkerkant van Steij was wel raak. Nadat de aanvaller opnieuw zijn directe tegenstander zijn hielen liet zien, haalde Steij snoeihard uit. De bal belandde in de bovenhoek en Cheuk-A-Lam had hier geen antwoord op. Na iets minder dan 60 minuten stond Swift dan eindelijk op voorsprong.

goal
Foto John Beckman: Mo Bouabgha scoort de 2-0 tegen Alexandria’ 66

Voor de technische staf van Alexandria was dit het moment om de eerste wissels toe te passen, maar Swift bleef het beste van het spel hebben. Bijna kwam Swift in de 67e minuut op een 2-0 voorsprong, maar de kopbal van Tijs Boeting werd van de lijn gehaald. Alexandria wist ondertussen geen goede kansen meer te creëren, terwijl Swift op zoek bleef gaan naar het tweede doelpunt. Die treffer kwam uiteindelijk acht minuten voor tijd. De sterk ingevallen Mo Bouabgha was al eerder dreigend en nu was de aanvaller koelbloedig oog in oog met Cheuk-A-Lam. Na de 2-0 kon Swift de wedstrijd uitspelen en was de eerste overwinning in de zaterdag Eerste klasse B een feit.

Trainer Oostermeijer kon dus tevreden terugkijken op de wedstrijd. Oostermeijer: “In de eerste competitiewedstrijden hebben we de lijn van de voorbereiding doorgetrokken en ook vandaag lieten we zien goed te kunnen voetballen. Het gelijkspel tegen Nootdorp was teleurstellend, hoewel we uiteindelijk nog best content konden zijn met een punt. Maar nu kan ik zowel over het resultaat als over het spel tevreden zijn.”