Overtuigende overwinning van KDO op Swift

KDO heeft zondag in de vierde klasse F haar derde overwinning op rij behaald. Tegen Swift kwam het elftal van trainer Raymond de Jong in de eerste helft op voorsprong. Nadat de Amsterdammers in de tweede helft met tien man verder moesten was de wedstrijd gespeeld en liep KDO uit naar een 3-0 overwinning.

In het begin van de eerste helft waren beide ploegen erg aan elkaar gewaagd en werden er geen echte kansen gecreëerd. Joeri Stange omspeelde in de twaalfde minuut twee spelers, maar zijn schot van zeventien meter ging net naast. Aan de andere kant kreeg Swift twee mogelijkheden, maar Jesse Leeflang en Jens Kimmel wisten niet te scoren. In de negentiende minuut gaf Stange vanaf de rechterkant een strakke voorzet, Mathijs van Rijn liet de bal lopen, waardoor Menno Lingeman van dichtbij de bal kon binnenschieten, 1-0. In het vervolg van de eerste helft wist KDO tot twee keer toe zeer gevaarlijk te worden via afstandsschoten. In de 35e minuut schoot Lingeman vanaf twintig meter net over. Zeven minuten later werd een keihard en geplaatst schot van Danny ten Hoope vanaf dertig meter tegen de lat geschoten. De bal kaatste via de lat tegen de hand van keeper Siem Kannekens aan en ging miraculeus over het doel. Met een 1-0 stand gingen beide ploegen even later de rust in.

In de tweede helft kwam Swift goed uit de kleedkamer, waarbij met name het Amsterdamse middenveld regelmatig zorgde voor creativiteit. Het werd een waar schaakspel, waarbij KDO uiteindelijk halverwege de tweede helft het heft in handen wist te nemen.  Swift reageerde hierop door meer risico te nemen en één op één te gaan spelen. In de 75e minuut kantelde de wedstrijd in het voordeel van de Kwakelaars, toen Thomas Verstegen van Swift zijn tweede gele kaart van de middag kreeg en hierdoor het veld moest verlaten. Twee minuten later profiteerde KDO van dit overtal en was het van Rijn die ook tegen Swift zijn doelpunt wist te maken. Na een ingooi van Danny ten Hoope, kon de trefzekere van Rijn in twee instanties, schuin voor het doel, de 2-0 maken.

Hiermee leek de wedstrijd beslist, maar KDO kwam in de 80e minuut goed weg toen een afstandsschot van Swift verdediger Teun Vermaas op de lat uiteenspatte. Aan alle Kwakelse onzekerheid werd in de 83e minuut een einde gemaakt toen invaller Jean-Paul Verbruggen Swift de genadeklap toebracht. Na een prima voorbereidende actie van Stange, kon Verbruggen bij zijn eerste balcontact direct vrij voor het doel de 3-0 aantekenen.

Door resultaten van de concurrenten bovenin, staat KDO nu alleen op de tweede plaats. Met één punt achterstand op koploper Zuidoost United en twee punten voor op nummer drie De Meer, heeft KDO in deze speelronde uitstekende zaken gedaan. Ook Swift doet nog goed mee en staat maar vier punten achter op de koploper Zuidoost United.