Overwinning Real Sranang op DIOS ongeldig verklaard door KNVB

Het inhaalduel in de vierde klasse F tussen real Sranang en DIOS moet worden overgespeeld. De Amsterdammers wonnen met 5-2 maar stelden, net als DIOS, een aantal spelers op die in het eerder gestaakte duel niet hadden meegedaan. En dat mag niet!

Het duel werd eerder dit seizoen gestaakt bij een 0-0 stand. Al na drie minuten werd het duel toen gestopt wegens een hele zware overtreding op DIOS-speler Jesper Wiggers. Afgelopen zondag stond de wedstrijd daarom weer op het programma.

25102015 Sranang DIOS

Voor de wedstrijd werden beide teams al op de hoogte gesteld door de KNVB (de scheidsrechter had een brief van de KNVB bij zich met de regels). Er mochten alleen spelers meedoen die in de eerste wedstrijd ook op het formulier stonden. Na de nodige onenigheid stelde DIOS vijf spelers op die er in de eerste wedstrijd niet bij waren. Real Sranang brengt drie nieuwe namen in het veld.  Zowel DIOS als Real Sranang maakte echter bezwaar tegen de regel dat beide teams met het zelfde elftal het veld moesten betreden. Onder protest gingen zij echter toch akkoord.

Bij de vierde treffer van de Amsterdammers ontstaat er de nodige ophef. De grensrechter van DIOS vindt dat het buitenspel is, maar de scheidsrechter keurt het doelpunt goed. DIOS protesteert heftig en sommige spelers besluiten het veld te verlaten. Het wordt uiteindelijk 5-2.

Ondanks dat er in eerste instantie ‘groen licht’ werd gegeven door de scheidsrechter besloot de KNVB de wedstrijd toch ongeldig te verklaren. Real Sranang laat in een persverklaring weten: “Tot onze grote verbazing wordt het duel nu opnieuw vastgesteld. Wat is er verkeerd gegaan, wie heeft er wat fout gedaan? Wij hebben gewonnen volgens de regels van de KNVB. Dit is een schande. Wij voelen ons bestolen van de drie welverdiende punten.”

Het duel is door de KNVB inmiddels vastgesteld op zondag 22 november. Onderstaand affiche is gemaakt door Real Sranang.

Season-Invite-4

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)