Home / slideshow / Overwinning voor De Dijk op ONS Sneek

Overwinning voor De Dijk op ONS Sneek

In de vorige speelronde verloor De Dijk met 1-0 van Sportclub Genemuiden. Ondanks de nederlaag hadden de Amsterdammers wel een stijgende lijn te pakken. Tegen ONS Sneek werd dit beloond: de Amsterdammers wonnen met 2–1.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Hoofdklasse Zaterdag B

Trainer Andre Teuling van De Dijk is erg tevreden over de wedstrijd tegen de Friezen. “Ik ben heel blij met het resultaat. Ook speelden we een vrij goede wedstrijd.” In het begin van de wedstrijd kreeg ONS Sneek twee goede kansen, alleen wisten de bezoekers deze niet om te zetten in een voorsprong. “Qua organisatie stond het de eerste 20 minuten niet helemaal goed, maar na enkele omzettingen ging dat beter”, lichtte Teuling toe. “Verdedigende discipline is voor ons erg belangrijk. Natuurlijk wil je liever goed aanvallend voetbal spelen, maar in de Hoofdklasse kunnen de kleinste fouten al fataal zijn. Door de opgebrachte discipline kom je uiteindelijk beter aan voetballen toe. Het geeft vertrouwen en we groeiden in de wedstrijd.”

Na een half uur spelen kwam De Dijk op voorsprong. Amir Riffi maakte een echte spitsengoal. Hij draaide goed weg bij zijn tegenstander en schoot de bal in de verre hoek binnen. In de tweede helft kreeg De Dijk direct een strafschop, een speler van Sneek maakte hands. De penalty werd benut door Ivo de Waal: 2-0. “Ik kreeg het gevoel dat we Sneek de genadeklap uitdeelden.” Echter maakten de bezoekers in minuut 66 de aansluitingstreffer. “We kregen een vrije trap tegen, nadat we een corner hadden afgeslagen. Eigenlijk mag dat niet gebeuren. Bij de vrije trap stonden we vervolgens niet goed, alleen moeten we nog analyseren wat er precies niet goed ging.” De bal werd over de muur binnengeschoten door Gabriël Fernando.

“Toen werd het wel een billenknijpen voor ons. De tegenstander gaat er dan namelijk in geloven. We hebben ons goed staande gehouden. Complimenten aan het gehele team. Het is een groep die voor elkaar door het vuur gaat. Iedereen geeft de volle honderd procent en iedereen hoort erbij. Veel lof aan de groep!”, besluit een zeer tevreden Teuling.

Archieffoto: Jordi Baas

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)