Home / Algemeen / Overzicht beker vrouwen: Wartburgia en Buitenveldert ronde verder

Overzicht beker vrouwen: Wartburgia en Buitenveldert ronde verder

Afgelopen weekend werden de laatste wedstrijden gespeeld in de poulefase van de landelijke beker voor vrouwen. Buitenveldert kwam niet meer in actie. Wartburgia had aan een punt genoeg tegen het tweede team van Buitenveldert. De ploeg van Suzanne Bakker won met 0-2 en plaatste zich voor de laatste zeventien.

Wartburgia had het moeilijk met het tweede team van Buitenveldert dat uitkomt in de Hoofdklasse. DE ploeg van Bakker won uiteindelijk door doelpunten van Michelle De Heer en Jorinda Schuit.

Hoe gaat het nu verder in de beker? Negen van de mogelijke tien tien amateurclubs hebben zich weten te plaatsen voor de volgende ronde. Naast Wartburgia en Buitenveldert wisten ook Saestum, Oranje Nassau, DTS Ede, Jong FC Twente, RVVH, Fortuna Sittard en RCL zich te plaatsen. Nuenen en RKAVV moeten nog een beslissingswedstrijd spelen. Die wedstrijd wordt in ieder geval voor 13 december gespeeld.

Daarna zullen de zeven Nederlandse clubs uit de BeNeLeague instromen. Het gaat dan om koploper Ajax, FC Twente, ADO Den Haag. PSV/Eindhoven, Heerenveen, PEC Zwolle en Telstar. Voor de achtste finale plaatsen zich zestien ploegen. Twee amateurclubs spelen dus nog een tussenronde.

Na die wedstrijd wordt er geloot voor de achtste finale. Die wedstrijden zullen worden gespeeld in het weekend van 14 en 15 februari 2015.

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!