Overzicht beslissingswedstrijden zaterdagvoetbal

De reguliere competitie zit er op, maar toch zijn niet alle beslissingen gevallen. Aanstaande dinsdag staan er nog een aantal wedstrijden op het programma die moeten beslissen wier er kampioen wordt of wie er degradeert. Het Amsterdamsche Voetbal zet de wedstrijden en locaties voor u op een rij.

In de eerste klasse B moet WVHEDW samen met CSW en Valken’68 in een halve competitie bepalen wie er rechtstreeks degradeert. De nummers 1 en 2 komen in de nacompetitie met de periodewinaars van de tweede klasse C en D terecht. Wil WVHEDW zich handhaven dan zal het nog zes of zeven wedstrijden moeten spelen. Omdat WVHEDW het beste doelsaldo heeft, zijn zij de eerste wedstrijd dinsdagavond vrij. Dan spelen CSW en Valken’68 tegen elkaar. Afhankelijk van dat resultaat spelen de Amsterdammers zaterdag thuis tegen CSW of op bezoek bij Valken ’68.

In de zaterdag tweede klasse A is er pas een degradant bekend (Reiger Boys). De andere degradant komt uit het beslissingsduel tussen EVC en Monncikendam. De winnaar krijgt een herkansing in de nacompetitie met de periodewinnaars van de derde klasse A en B. Het duel wordt dinsdag om 20:00 uur gespeeld bij SV Marken.

De titel in de zaterdag tweede klasse B gaat tussen Almere en Aalsmeer. Beide ploegen behaalden evenveel punten. Het duel om de titel wordt dinsdag om 20:00  uur gespeeld bij Ouderkerk. Als er na negentig minuten nog geen winnaar is wordt er eerst verlengd en dan volgen, indien nodig, strafschoppen tot er een winnaar is.

Vlug en Vaardig mag ook op herhaling. DE ploeg van Edwin van de Raad speler dinsdag tegen Stormvogels om directe degradatie te voorkomen. De winnaar gaat de herkansing met de periodewinaars van de vierde klasse. het duel wordt dinsdag om 20:30 uur gespeeld bij EDO in Haarlem. De locatie is nog niet bekend.

Het complete overzicht van de nacompetitie zaterdag vindt u hier of op de speciale nacompetitie pagina in onze uitslagenbalk.

Foto Jaap Maars: Almere en Aalsmeer gaan dinsdag op herhaling

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!