Pak slaag voor WV-HEDW bij koploper Eemdijk

In de Vierde Divisie kwam zaterdag de eerste periode ten einde. Koploper Eemdijk had daarvoor de beste papieren en liet in het duel met WV-HEDW zien waarom: 6-0. Daarmee was de periodetitel een feit voor de thuisploeg.

Al in de eerste helft ging het hard. Binnen tien minuten ging de thuisploeg aan de leiding. Na een corner werd een bal van richting veranderd en maakte Jordie Huijgen de 1-0. Een paar minuten later maakte Yannick Bouw de 2-0. En daarmee was het nog niet klaar, want een paar minuten later maakte Bouw ook de 3-0. Op dat moment waren er twintig minuten gespeeld.

Na een half uurtje kreeg Nick Lammers voor WV de eerste kans, maar zijn kopbal ging over. Ook Tim Correia had nog een kans op de 3-1. Hij speelde zich knap vrij, maar zag zijn schot over gaan. Voor rust werd het vervolgens ook nog 4-0 via Jeffrey van den Dikkenberg.

Na rust werd het er niet beter op voor de Amsterdammers, al na vijf minuten lag ook de 5-0 van Franslyn Nsingi in het net en even later ook de 6-0 van Van den Dikkenberg. Alsof het allemaal nog niet erg genoeg was, moest Janyro Purperhart vervolgens ook nog vertrekken met rood. Hij vloerde de doorgebroken Khalid Kada op de rand van het strafschopgebied. Met tien man bleef WV vervolgens wel overeind en liep de score niet nog verder op. Een paar minuten voor het einde van de wedstrijd was Correia nog dichtbij een eretreffer. Hij omspeelde iedereen van Eemdijk, inclusief doelman Jauke Beekhuis. Hij eindigde echter bijna op de achterlijn, waardoor de hoek te moeilijk was om het doel te vinden en zijn schot voorlangs ging.

Volgende week mag WV-HEDW tegen SDV Barneveld op jacht naar eerherstel. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Vierde Divisie Zaterdag B

Archieffoto: Jos Spitteler