Home / zondag 2c / Pancratius behaalt verdiende overwinning op EMM ’21

Pancratius behaalt verdiende overwinning op EMM ’21

Pancratius heeft zondagmiddag aan het duel met EMM ’21 drie punten overgehouden. De Badhoevedorpers wonnen na een vroege achterstand alsnog met 4-2.

De ploeg van hoofdtrainer Danny Hijzelendoorn zat de voorbije maanden in de hoek waar de klappen vallen. Ondanks het goede veldspel van de afgelopen weken verloor het steeds punten. Tegen EMM hoopte Pancratius dit te keren. De tegenstander hield de ruimtes klein, maar Pancratius kwam er aardig doorheen. Vlak voor het zestienmetergebied was de club echter slordig in balbezit, waardoor grote kansen uitbleven. Door een uitbraak van EMM die wel een treffer opleverde, ging Pancratius met een achterstand de theepauze in.

Na de rust kwam Pancratius op een gelijke hoogte via Bas Pel die een hoge bal raak kopte. Abdel Errachid zorgde vervolgens voor een voorsprong. Hij zag de bal bij een schot van twintig meter via de binnenkant van de paal het doel in verdwijnen. Een kwartier voor tijd maakte EMM echter de 2-2, waardoor Pancratius opnieuw moest vrezen voor puntverlies. Dave Hertog maakte echter aan alle illusies van EMM een einde door in de eindfase tweemaal raak te schieten, waarvan één strafschop. Het betekende dat Pancratius het duel met een 4-2 winst afsloot.

Hoofdtrainer Danny Hijzelendoorn was vooral tevreden over de teamprestatie die zijn ploeg liet zien. “Het was dit seizoen zeker niet de start die we hoopten, maar we zijn rustig gebleven. De sfeer was altijd goed. We wisten dat de punten vanzelf zouden komen en dat is vandaag gebeurd. Hopelijk kunnen we dit de komende periode vasthouden, zodat we weer omhoog kunnen kijken op de ranglijst.”

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 2C

Tekst: Jordi Smit

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)