Pancratius boekt belangrijke uitoverwinning op DONK

Pancratius is erin geslaagd om een 0-2 zege te boeken op nummer twee DONK. De ploeg van Danny Hijzelendoorn is daardoor na 31 oktober nog altijd ongeslagen in de competitie.

De bezoekers kwamen al vroeg in de wedstrijd op een voorsprong te staan. Het was Sander van Eijk die de openingstreffer op zijn naam zette. De treffer gaf Pancratius een boost. DONK had dan wel meermaals de bal, maar tot grote kansen kwam het maar niet. Daardoor kon de gastheer niet voorkomen dat beide ploegen met een 0-1 tussenstand de kleedkamers opzochten.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld allerminst. DONK had vergeleken met het eerste bedrijf meer de bal, alleen veel deed de ploeg er niet mee. Uitsluitend met verre inworpen kwam deze enkele keren gevaarlijk in het strafschopgebied terecht, maar de spelers van DONK hielpen die kansen om zeep. Toen Dave Hertog een kwartier voor tijd de 0-2 binnenschoot, waren de kansen van de thuisploeg verkeken.

“Ik denk dat we vandaag verdiend hebben gewonnen en deze wedstrijd echt hebben gecontroleerd”, zo merkte Hijzelendoorn na afloop op. “Zeker na rust hadden zij meer de bal, alleen ze konden er nauwelijks wat mee doen. De manier waarop we vandaag hebben gespeeld, geeft absoluut vertrouwen voor de komende weken.”