Home / slideshow / Pancratius boekt kleine zege op bezoek bij Foreholte

Pancratius boekt kleine zege op bezoek bij Foreholte

Pancratius heeft zondagmiddag een knappe overwinning geboekt op Foreholte. Onder lastige omstandigheden lukte het de bezoekers om met een 1-2 overwinning naar huis te gaan.

Foreholte en Pancratius moesten dit weekend omgaan met veel regen en wind, wat het spel van beide kanten niet bepaald ten goede kwam. Daardoor was het voor de ploegen vooral zaak om hard voor de punten te vechten. Waar Foreholte uitstekend voor de dag kwam tegen de ploeg van Danny Hijzelendoorn, was het Pancratius dat op voorsprong kwam te staan. Het was Mike Ruijter die al in de vierde minuut raakschoot: 1-0. Dat was tevens de ruststand.

In de tweede helft moest de thuisploeg komen, maar tot veel kansen kwam het niet. Aan de andere kant van het veld wist Pancratius via Bas Pel nog wel eenmaal te scoren. De wedstrijd leek op slot te zitten, totdat de arbitrage in de laatste minuten besloot om Foreholte nog een strafschop te geven. Die wist de club binnen te werken, waardoor het nog kort spannend was. De tegenstander van Pancratius had echter te weinig tijd om écht iets te forceren.

Het binnenhalen van de drie punten stemde Hijzelendoorn tevreden. “Waar we normaal een ploeg hebben die zelf veel de bal heeft en het spel maakt, was dat vandaag anders”, stelde de oefenmeester. “Het was voor ons vooral zaak om hard te werken en dat hebben we gedaan. We kunnen hierdoor weer verder omhoog kijken op de ranglijst.”

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 2c

Tekst: Jordi Smit
Foto: Hans van Dijk

Send this to a friend