Pancratius en Foreholte spelen in vermakelijk duel gelijk

Pancratius kwam maandagmiddag op het eigen sportcomplex niet verder dan een gelijkspel tegen Foreholte. De clubs speelden met 2-2 tegen elkaar gelijk.

De thuisploeg begon teleurstellend aan de wedstrijd, terwijl Foreholte direct de eerste kansen creëerde. Waar Pancratius eerst nog een waarschuwing kreeg met een bal tegen de paal aan, was het even later wel raak. Het was het moment dat Pancratius wakker werd, want de club begon beter te voetballen en kreeg de wedstrijd in handen. Vlak voor rust zorgde Bas Pel met een kopbal voor de 1-1.

Kort na de theepauze kreeg Niels Vahlkamp het al binnen drie minuten voor elkaar om zijn ploeg op voorsprong te brengen: 2-1. Vervolgens ging het duel redelijk gelijk op en probeerde Pancratius om de overwinning binnen te slepen. Via een strafschop kwam Foreholte echter weer op een gelijke stand te staan. Pancratius wilde daarna nog aanzetten, maar door een rode kaart voor Pel werd dat moeilijker. De gastheer kreeg nog wel twee goede kansen, alleen die gingen er niet in.

“Foreholte heeft gewoon een goed voetballende ploeg, dus vooraf wisten we dat het een lastige wedstrijd zou worden”, stelde hoofdtrainer Danny Hijzelendoorn. “Het was daarom een wedstrijd van een hoog niveau, waarin we ons eveneens goed hebben laten zien. We hebben alles gegeven en kunnen met vertrouwen toekijken naar de volgende wedstrijd.”