Pancratius gaat in openingswedstrijd onderuit tegen DIOS

Pancratius is in de openingswedstrijd van het seizoen tegen een nederlaag aangelopen. De Badhoevedorpers gingen met 2-0 onderuit tegen SV DIOS.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 2c

Het basisteam van Danny Hijzelendoorn begon goed aan de wedstrijd. Hoewel Pancratius zeker niet groots speelde, kreeg het wel enkele kansen op de openingstreffer. Zo kregen de bezoekers een indirecte vrije trap door een fout van de keeper, waarbij het niet lukte om de bal tegen de touwen aan te krijgen. Na de waterpauze ging het echter de verkeerde kant op voor Pancratius. De ploeg raakte de grip kwijt en kreeg het niet meer voor elkaar om onder de druk van de tegenstander uit te spelen. Bij een voorzet van DIOS werkte de keeper van Pancratius ook nog eens de bal in het eigen doel, waardoor DIOS met een voorsprong de rust in ging.

In de tweede helft domineerde Pancratius en was het nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Hoewel de voorhoede van Pancratius voorin wat kansen kreeg, lukte het niet om de treffer te maken. Daardoor moest de club in de laatste tien minuten alles-of-niets spelen wat het nodige risico met zich meebracht. Het resulteerde in een tegenaanval van DIOS, waarbij de Nieuw-Venneppers een terechte penalty meekregen. De strafschop ging er vervolgens in, waardoor Pancratius met een 2-0 nederlaag naar huis ging.

Ondanks de nederlaag zag Hijzelendoorn een aantal goede zaken bij zijn ploeg. “We speelden vandaag prima voetbal en creëerden kansen, maar dan moeten we wel scoren”, oordeelde de oefenmeester. “De twee fouten achterin deden ons vervolgens de das om. Er is niets aan te doen. Volgende week krijgen we weer een mooie wedstrijd tegen KDO, waarbij we onszelf weer kunnen laten zien.”

Tekst: Jordi Smit