Home / slideshow / Pancratius haalt met dubbele cijfers genadeloos uit tegen hekkensluiter SV Schoten

Pancratius haalt met dubbele cijfers genadeloos uit tegen hekkensluiter SV Schoten

Het niveauverschil tussen Pancratius en SV Schoten werd zondagmiddag pijnlijk duidelijk. De nummer drie van de tweede klasse haalde met maar liefst 12-1 uit.

Binnen zeven minuten keek Schoten al tegen een 3-0 achterstand aan. Waar Diede Mentink de maker was van de eerste twee treffers, vergrootte Dennis Dinkgreve de voorsprong. Pancratius bleef vervolgens vrolijk doorvoetballen en wist nog voor rust op een 8-0 stand te komen. Achtereenvolgens Ralf Fenne (3x), opnieuw Mentink en Riad Lilipaly scoorden, waardoor Pancratius in de eerste helft twee zuivere hattricks maakte.

De Badhoevedorpers hadden moeite om scherp uit de kleedkamer te komen. Niet alle spelers kregen het meer voor elkaar om de vorm vast te houden, waardoor het spel minder werd. Desondanks maakte Pancratius nog wel vier doelpunten. Mentink en Gianni Oosterhoff zetten de thuisploeg op een 10-0 voorsprong. Vervolgens deed Schoten nog wat terug met een eretreffer, maar door Thom Leenen en Lilipaly eindigde het duel in 12-1.

“Ik wil voornamelijk mijn complimenten aan Schoten maken, want die hebben er absoluut geen schoppartij van gemaakt”, reageerde  Danny Hijzelendoorn na afloop. “Het verschil was vandaag dermate groot dat het nooit een wedstrijd is geweest. De drie punten zijn echter binnen, dus we kunnen ons opmaken voor de volgende wedstrijd.”

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 2C

Tekst: Jordi Smit
Foto: Hans van Dijk

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)