Pancratius herpakt zich met krappe zege op KDO

De aangekondigde maatregelen van Pancratius-trainer Rob Rijnink hebben geholpen. De Badhoevedorpers wonnen de streekderby in de zondag tweede klasse C van promovendus KDO. Een doelpunt van Bas Pel bleek voldoende: 1-0.

Rijnink had zijn elftal ten opzichte van de nederlaag bij VUC op liefst vier plaatsen gewijzigd, waaronder een terugkeer van de lang geblesseerde Justin Ruijter, en liet daarmee duidelijk merken meer te verlangen van zijn ploeg. In de eerste helft kon Pancratius het echter nog niet bolwerken. Beide ploegen overtuigden niet in Badhoevedorp, op een paar kleine kansen na. Een brilstand bij de rust was het logisch gevolg.

Na de hervatting zette Pancratius de gasten meer onder druk. In de persoon van KDO-doelman Jesper Oudshoorn trof de thuisploeg een flinke sta-in-de-weg. Wat Pancratius ook probeerde, de sluitpost hield alles uit zijn doel. De Kwakelaars konden zelf echter aanvallend weinig uitrichten. Meerdere standaardsituaties werden onzorgvuldig uitgespeeld. Een kwartier voor tijd brak invaller
Bas Pel, na een periode van twee jaar bij Argon terug bij de club waar hij in de jeugd speelde, de ban voor Pancratius. Een bal werd teruggelegd op de inlopende Pel, die diagonaal en zuiver raak schoot: 1-0.

Door deze achterstand was KDO genoodzaakt de aanval te kiezen om alsnog een resultaat over te houden aan de streekderby. Pancratius probeerde in de slotfase stand te houden met de krappe voorsprong, maar leek twee punten in te moeten leveren toen KDO in de allerlaatste minuut van de blessuretijd een strafschop kreeg. In een druk strafschopgebied, waarbij zelfs Oudshoorn voor een vrije trap de oversteek had gehaald, werd Jesse Stange onderuit gehaald. De ongelukkig ingevallen Bas Kok ging achter de bal staan, maar zijn strafschop ketste via de binnenkant van de paal uit het doel, tot grote opluchting van Pancratius-doelman Stijn Morsch.

Pancratius ontsnapte aan puntverlies en KDO verzuimde door deze gemiste strafschop een punt te pakken. Door de overwinning klom de ploeg van Rob Rijnink naar de vierde plaats, met zes punten uit de eerste vier wedstrijden. KDO staat met drie punten minder op de elfde plek, al heeft het wel een wedstrijd minder gespeeld. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse C (West 2).