Pancratius lijdt ruime nederlaag tegen De Bilt

De zondagselectie van Pancratius verloor zaterdagmiddag in de beker tegen De Bilt met 5-2. Hoewel de Badhoevedorpers nog wel op een voorsprong kwamen, ging het daarna fout voor de voetbalclub.

Eersteklasser De Bilt was vooraf logischerwijs de favoriet tegen Pancratius. Desondanks kwam de thuisploeg wél op een 1-0 voorsprong via topschutter Dave Hertog.  Pancratius raakte de voorsprong echter snel kwijt en kwam zelfs op een 1-2 achterstand. De ploeg van trainer Danny Hijzelendoorn leek vervolgens op weg te zijn na de gelijkmaker, maar op ongeveer 18 meter van het doel werd Hertog neergelegd. Een zuivere rode kaart, zo leek iedereen zich langs de kant te beseffen, maar de leidsman besloot anders en trok de gele kaart uit zijn borstzak. Het was een teleurstelling voor Pancratius, dat vlak voor rust ook nog de 1-3 tegen kreeg.

Pancratius leek zich in de rust te beseffen dat er andere zaken in de wedstrijd nodig waren en kwam uitstekend uit de kleedkamer. Waar De Bilt in de eerste helft de bovenliggende partij was, kwam het krachtsverschil na de rust dichter naar elkaar toe. Hoewel De Bilt nog wel op 1-4 kwam, maakte Pancratius kort daarna zijn tweede treffer van de middag. Ralf Fenne was het die het doelpunt op zijn naam mocht zetten. In de slotfase zorgde De Bilt voor het slotakkoord en bereikte zo een afgetekende 2-5 overwinning op Pancratius.

“Hoewel we de bekerwedstrijden natuurlijk het liefst willen winnen, zien we deze potjes ook een beetje als oefenwedstrijden”, stelde Hijzelendoorn na de verloren partij. “Dan is het voor onze ontwikkeling onwijs goed dat we weer zoveel weerstand hebben gekregen. Ik vind het helemaal geen schande van ons dat we zo van De Bilt verliezen, al vind ik het wel wat geflatteerd. Het is echter de uitslag en daarmee moeten we het doen.”

Tekst: Jordi Smit