Home / Algemeen / Pancratius loopt tegen onnodig gelijkspel aan tegen ESTO

Pancratius loopt tegen onnodig gelijkspel aan tegen ESTO

Pancratius behaalde zondagmiddag een teleurstellend resultaat tegen ESTO. Waar het in de theepauze nog met 0-2 voorstond, ging het naar huis met een 2-2 gelijkspel.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 2C

De Badhoevedorpers lieten in de eerste helft uitstekend voetbal zien waarop de tegenstander geen antwoord had. Pancratius liet de bal goed rondgaan en maakte na een steekpass van Diede Mentink via Dave Hertog de 0-1. Na de openingstreffer bleef Pancratius vrolijk doorspelen en zette het ook de tweede treffer op het scorebord. Deze keer was het Hertog die de steekpass gaf, waarna Bas Pel raakschoot: 0-2. Dat dit de ruststand was, zag ook de tegenstander als een wonder.

Na de theepauze zakte Pancratius echter door het ijs heen. De bezoekers misten de scherpte van de tweede helft en lieten onrustig voetbal zien. Hoewel het wel nog een kans kreeg op de 0-3, viel uit het niets de 1-2. Het gaf de tegenstander hoop die kort daarna ook de gelijkmaker maakte. Het schudde Pancratius vervolgens wakker, wat ervoor zorgde dat het op zoek ging naar de drie punten. Het bleek echter te laat te zijn, waardoor Pancratius onnodig twee punten verloor.

Het gelijkspel zorgt bij hoofdtrainer Danny Hijzelendoor na het duel voor veel teleurstelling. “We speelden in de eerste helft dermate goed, dat je het na rust nooit meer zo mag weggeven. Eerlijk gezegd hebben we dit aan onszelf te danken. Op deze manier verdien je het niet om te winnen. We moeten aankomende week bij onszelf te rade gaan. Hopelijk komen we volgende week dan scherper voor de dag.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Mario Wormhoudt

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)