Home / slideshow / Pancratius loopt na hectische slotfase tegen gelijkspel aan

Pancratius loopt na hectische slotfase tegen gelijkspel aan

Pancratius is er zondagmiddag niet in geslaagd om tegen RVC ’33 een overwinning te behalen. De Badhoevedorpers liepen tegen een 3-3 gelijkspel aan.

Het duel tussen RVC en Pancratius begon rommelig. Desondanks stonden de bezoekers snel op een 0-2 voorsprong. Dave Hertog en Ralf Fenne zorgden voor de treffers. Langs de kant waarschuwde hoofdtrainer Danny Hijzelendoorn echter al voor verslapping, aangezien hij niet gerust was op de voorsprong. Dat bleek wel, want in de eerste helft kwam RVC al op gelijke hoogte. Eerst liet Pancratius zich verrassen met een counter, waarna het ook nog een penalty tegen kreeg. Fenne maakte echter nog voor de rust de 2-3, waardoor Pancratius toch met een goed gevoel naar de kleedkamer ging.

In de tweede helft leek Pancratius de wedstrijd goed onder controle te hebben. De Badhoevedorpse vereniging stond verdedigend uitstekend en gaf nauwelijks wat weg. Een kwartier voor tijd kantelde de wedstrijd echter. Jesse Ringelberg kreeg een elleboogstoot van zijn directe tegenstander, waarmee hij zijn tand verloor. Waar de arbiter de thuisploeg een gele kaart gaf, kreeg Dennis Dinkgreve na een opstootje plotseling de rode kaart. Nadat het duel tijdelijk stillag vanwege staking, besloten beide partijen om alsnog door te voetballen. Helaas voor Pancratius kreeg de club uit een corner de deksel op zijn neus: 3-3.

Hijzelendoorn zag zondag opnieuw een probleem terugkeren. “Het gehele seizoen hebben we al problemen met de restverdediging. Hoewel we weten dat de tegenstander gokt op de tegenaanval, hebben we het achterin steeds niet op orde. Daar moeten we snel voor zorgen, zodat de resultaten weer onze kant op vallen.”

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 2C

Tekst: Jordi Smit
Foto: Hans van Dijk

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)