Pancratius loopt tegen HBC opnieuw tegen een nederlaag aan

Pancratius liep zondagmiddag tegen de tweede nederlaag op een rij aan. De thuisploeg ging met 1-3 onderuit tegen HBC, waardoor het na vijf wedstrijden spelen nog altijd op vier punten blijft steken.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 2c

De Badhoevedorpers kwamen al na tien minuten spelen op een achterstand te staan. De bal kwam bij een afgeslagen corner voor de voeten terecht van Zeno van Ooijen die glansrijk afmaakte: 0-1. Naast de openingstreffer maakte Pancratius in de eerste drie kwartier echter een goede indruk. De gastheer combineerde goed over het veld heen, maar kwam in de afronding tekort om de gelijkmaker te forceren.

In de tweede helft probeerde Pancratius de wedstrijd om te draaien, maar liep het opnieuw tegen een doelpunt aan. Sven Wierda schoot bij een indirecte vrije trap raak, waardoor Pancratius alles op alles moest zetten om nog een resultaat te behalen. Vlak voor tijd kreeg het elftal van Danny Hijzelendoorn nog een penalty mee die Dave Hertog binnenschoot: 1-2. Vervolgens moest de thuisploeg risico nemen, waarvan HBC profiteerde. Met nog een doelpunt in de blessuretijd floot de arbitrage met een 1-3 stand af.

“We wisten van tevoren dat we van HBC konden verliezen”, stelde Hijzelendoorn na afloop eerlijk. “De club heeft een uitstekende ploeg die ik aan het begin van het seizoen al de gedoodverfde titelfavoriet vond. Wij kunnen echter genoeg verbeteren.” Zo kan Pancratius duidelijk stappen zetten in de afronding. “Daarbij gaat het om het gehele team, want we vallen met z’n allen aan en verdedigen met het hele elftal. Over het veldspel ben ik echter tevreden. Het is aan ons om het tij snel te keren, al moet dat niet te lang duren.”

Tekst: Jordi Smit